Cum se prepară cel mai bun cocktail Piña Colada

Cum se prepară cel mai bun cocktail Piña Colada
Piña Colada este un cocktail dulce, bazat pe rom, conținând rom alb, cremă de nucă de cocos și suc de ananas. Băutura este servită de obicei cu gheață. Două garnituri obișnuite sunt o felie de ananas și o cireașă maraschino.

Pentru că pe 13 mai se celebrează una dintre cele mai îndrăgite băuturi din lume, cocktailul, vă propunem să învățați de la marii bartenderi cum să preparați acest cocktail Piña Colada cu mezcal. Mezcalul este o băutură spirtoasă originară din regiunea mexicană Oaxaca și a cărui producție este concentrată în patru orașe, cel mai important fiind Santiago Matatlan.

Iar vara a m omentul potrivit pentru a savuta un astfel de cocktail cu arome exotice, care ne poartă instantaneu cu gândul în vacanțe.

Ce sunt cocktailurile

În anul 1806, publicaţia americană The Balance and Columbian Repository a publicat pentru prima dată termenul „cocktail”, care definea o licoare cu efect stimulator obţinută dintr-o varietate de băuturi dulci, amare (bitter) şi apă, conform daysoftheyear.com. aceeași sursă arată că băutura numită cocktail ar fi o invenţie britanică ce datează din secolul al XIX-lea.

Cocktailul a devenit cunoscut în Statele Unite după ce un barman din Connecticut, Jerry Thomas, a scris cartea „The Bartender’s Guide”, ce includea noţiuni despre amestecarea băuturilor şi reţete ale celor mai bune combinaţii de băuturi şi arome. În plus, în vremea prohibiţiei americane (anii 1920), cocktailurile reprezentau modalitatea la îndemână de a face băuturile alcoolice de contrabandă – multe dintre ele obţinute prin metode improvizate – mai uşor de consumat.

Ingrediente pentru cocktail Piña Colada cu mezcal

– 50 ml mezcal – 75 ml suc de ananas – 50 ml lapte de nucă de cocos – 25 ml sirop

Mod de preparare

După cum veți vedea în cele ce urmează, prepararea acestui cocktail Piña Colada cu mezcal este foarte simplă. Într-un shaker vom adăuga mezcalul cu sucul de ananas, laptele de cocos și siropul. Se adaugă gheață și se agită. Se servește într-un pahar amplu, poate fi și cu picior și se ornează cu o felie de ananas.