Până la urmă, ivermectina tratează COVID-19

Până la urmă, ivermectina tratează COVID-19
Universitatea Oxford a anunţat miercuri că a început să testeze medicamentul antiparazitar ivermectină ca posibil tratament împotriva COVID-19. Este vorba de un studiu susţinut de guvernul britanic care are drept obiectiv vindecarea pacienţilor fără a necesita spitalizare, transmite Reuters.

Până la urmă, ivermectina tratează COVID-19. După ce tratamentul a fost pus la zid de medici, acum cercetătorii de la Oxford demonstrează că era o cură validă. Ivermectina e în principiu un medicament antiparazitar de uz veterinar.

Ivermectina tratează COVID-19?

Ivermectina a avut ca efect reducerea multiplicării virale în studii pe laborator, arată cercetătorii Universităţii Oxford. Un alt studiu, pilot, a arătat că dacă acest medicament este administrat din stadiile incipiente ale COVID-19 poate reduce încărcătura virală şi durata simptomelor la pacienţii cu forme moderate.

Denumit „PRINCIPLE”, noul studiu e susţinut de guvernul britanic. Acesta se derulează de mai mult timp. În ianuarie,  a arătat că antibioticele azitromicină şi doxiciclină sunt în general ineficiente împotriva primelor stadii ale bolii COVID-19.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi autorităţile de reglementare a medivamentelor europene şi americane s-au arătat împotriva folosirii ivermectinei în tratarea pacienţilor cu COVID-19. Totuși, acest medicament este folosit de unele ţări, printre care şi India.

Ce susțin specialiștii

„Prin includerea ivermectinei într-un studiu de dimensiuni mari, aşa cum este PRINCIPLE, sperăm să obţinem dovezi clare cu privire la cât de eficient este acest tratament împotriva COVID-19, precum şi dacă există beneficii sau pericole asociate folosirii sale”, a declarat Chris Butler, unul dintre coordonatorii acestui studiu.

Ivermectina este cel de-al şaptelea tratament care este testat în cadrul acestui studiu şi care este evaluat alături de medicamentul antiviral favipiravir, conform Universităţii Oxford.

Iulia Albu l-a sfidat în direct pe fostul soț. „Vreau să-mi comand pantofii de nuntă de la Mihai Albu”

Recomandarile noastre