Primele informații ale oficialităților europene despre Ivermectină, „minunea” anti-covid

Primele informații ale oficialităților europene despre Ivermectină, „minunea” anti-covid
Există în momentul de față o intensă dezbatere asupra unui medicament de uz veterinar, care ar avea efecte foarte pozitive în tratarea bolnavilor cu Covid. Se numește Ivermectină și  fost adus în atenția publicului de un medic român care profesează de foarte mulți ani într-un spital din Las Vegas. Ce e de făcut fiindcă Ivermectina nu este autorizată pentru administrare la oameni în Uniunea Europeană?

A început să se ia în discuție posibila folosire a medicamentului Ivermectină la oameni, în tratarea pacienților cu Covid-19. Prima discuție s-a purtat deja ieri în cadrul unei audieri la Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a Parlamentului European.

Trebuie subliniat de la început că Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) dinRomânia a avertizat că produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale.

Utilizarea la oameni „poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”.

Ce spune Agenția Europeană a Medicamentului despre Ivermectină

Va autoriza Agenția Europeană a Medicamentului ivermectina?

Directorul executiv al Agenției Europene pentru Medicamente(EMA), Emer Cooke, a declarat, marți seara, 26 ianuarie, că instituției i-au fost supuse atenției aproximativ 180 de posibilități terapeutice pentru COVID-19. Până în prezent EMA a avizat un singur tratament: Remdesivir.

Directorul executiv al EMA a explicat că se studiază în prezent date „destul de interesante”. Atunci când vor fi suficiente date, se va evalua acest tratament.

Momentan, EMA așteaptă rezultatele unor teste clinice suplimentare pentru anticorpii monoclonali. Instituția va da „un aviz” pe baza acestora.

Încă nu se va emite o autorizație de comercializare

„Nu va fi vorba deocamdată de o autorizație de comercializare” pentru Ivermectină, a subliniat Emer Cooke.

Totuși, un document al EMA, din 1 decembrie 2016, arată că Franța și Olanda au autorizat folosirea Ivermectinei la oameni. Însă s-au folosit diverse denumiri ale medicamentelor care conțin substanța activă, scrie evz.ro.

 Rovana Plumb a întrebat dacă EMA va autoriza Ivermectina 

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb a întrebat dacă EMA ia în calcul autorizarea ivermectinei pentru tratarea COVID-19 și care ar fi calendarul aprobării. Emer Cooke a răspuns că agenția evaluează „orice fel de date” care ar putea avea legătură cu tratarea COVID-19.

„Acolo unde s-au făcut studii, am luat legătura cu autoritățile de reglementare pentru a stabili cum putem profita de evaluările deja făcute”, a declarat Cooke.

Iată cabina de machiaj a Kamalei Harris la concertul de inaugurare! Katy Perry și John Legend au trecut pe acolo

Recomandarile noastre