Pancakes pe bază de chefir

Pancakes pe bază de chefir
Ne plac foarte mult bucatele făcute din cele mai simple ingrediente, fără prea mult efort și fără a necesita prea mult timp. Iată o alterantivă simplă și reușită pentru clătite crescute frumos și aerate. Urmăriți mai jos ingredientele și modul de preparare.

Ingrediente:

2 ouă, 500 ml chefir ( iaurt cu un procent mic de grăsime și lichid la consistență), 300 g făină, 3 linguri zahăr, jumătate de linguriță cu sare, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri ulei, 1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu.

Preparare:

Într-un vas vom bate cu mixerul ouăle ( fără a separa albușurile de gălbenușuri) împreună cu zahărul până la o spumă densă ( vom bate aproximativ 7 minute).  Vom turna aici chefirul și vom adăuga sarea. Vom amesteca apoi cu telul.


Machiozele se plâng de vedetele Kanal D și dau din casă

Justin și Hailey Bieber au investit 25 milioane de dolari în Beverly Hills. Fotografii în premieră


Punem treptat făina amestecând încontinuu.  Chiar dacă vă pare că aluatul este un pic mai gros la consistență, făină nu este prea multă. Vom amesteca bine aluatul, evitând cocolașele. Vom adăuga uleiul și zahărul vanilat. La sfărșit vom pune bicarbonatul de sodiu. Vom lăsa aluatul  10 minute să se odihnească.

După acest timp putem trece la coacerea clătitelor / pancakes.

Vom pune aluatul în tigaie cu ajutorul unui polonic. Vom unge tigaia cu ulei doar pentru prima clătită. Clătitele se vor coace la foc mic cu capac pe ambele părți.

Se pot servi cu miere, magiun sau smântână, ori cu sirop de arțar turnat deasupra.

Sursa: Bunica.md