Papa de la Roma a decis unde vrea să moară. A șocat pe toată lumea

Papa de la Roma a decis unde vrea să moară. A șocat pe toată lumea
Nu vă temeți, nu a a ajuns la spital și trage să moară. Nici vorba. Papa Francisc e bine. Doar că a luat o decizie. Și, pentru că spune că nu îi este teamă de moarte, și-a făcut publică decizia.

Papa de la Roma a decis unde vrea să moară. Noua idee a argentinianului a surprins pe toată lumea. El a dezvăluit acest lucru în cel mai recent interviu pe care l-a acordat.

Papa Francisc se vede murind la Roma, încă suveran pontif, fără să se întoarcă să trăiască în Argentina natală, potrivit unui interviu transcris într-o carte. Este vorba de volumul intitulat „Sănătatea papilor” din care au fost publicate, sâmbătă, fragmente, în cotidianul argentinian La Nacion, informează AFP.

Papa Francisc a acordat interviul jurnalistului şi medicului argentinian Nelson Castro, la Vatican, în februarie 2019. Suveranul pontif a menționat că într-adevăr se gândeşte la moarte, dar nu se teme de ea.

Papa de la Roma a decis unde vrea să moară

Întrebat cum îşi vede propriul sfârşit, Francisc, în vârstă de 84 de ani, răspunde: „Voi fi papă, în exerciţiul funcţiunii sau emerit. Şi la Roma. Nu mă voi întoarce în Argentina”. Cartea „Sănătatea papilor. Medic, complot şi credinţă. De la Leon XIII la Francisc” va fi lansată luni în Argentina. Potrivit autorului „este prima dată când un papă vorbeşte despre sănătatea sa cu transparenţa cu care a făcut-o Francisc”.

Fostul arhiepiscop de Buenos Aires, pe nume Jorge Bergoglio, mai spune că nu îi lipseşte Argentina. „Nu, nu mi-e dor de ea. Am trăit acolo 76 de ani. Ceea ce mă doare sunt problemele sale”, a spus papa. El face referire la criza economică cu care se confruntă această țară.

Cum a ajuns Papa la psihiatru

În același interviu, papa spune că consultat un psihiatru în perioada dictaturii (1976 – 1983). El era atunci provincial al iezuiţilor din Argentina și a ajutat mulți oameni să fugă din țară pentru a se salva. Jumătate de an a mers papa la psihiatru.

„Timp de şase luni, am fost să o consult o dată pe săptămână. M-a ajutat să mă situez în raport cu modul de a-mi gestiona fricile din acea perioadă. Imaginaţi-vă cum a fost să transport o persoană ascunsă într-o maşină – abia ascunsă sub o pătură – şi să trec de trei puncte de control militar în zona Campo de May, cea mai mare cazarmă din ţară. Tensiunea pe care mi-a provocat-o a fost enormă”, mărturiseşte Papa. Papa Francisc a fost vaccinat împotriva COVID-19.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Cornel Dinu a ajuns la bisturiu, de urgență. Are probleme serioase de inimă