Pariziencele, cele mai elegante femei. Să învățăm cum se construiește o garderobă perfectă

Pariziencele, cele mai elegante femei. Să învățăm cum se construiește o garderobă perfectă
Leia Sfez este un adevărat star al modei și stolului, în Franța. E mamă și o prezență activă pe Instagram, unde are sute de mii de urmăritori gata să îi afle cele mai noi sfaturi de stil.

Leia Sfez spune care sunt elementele esențiale de modă pe care ar trebui să le aibă toate femeile în garderobă, pentru apariții de neuitat. Nu e deloc complicat. Este vorba, arată aceasta, de anumite elemente – cheie.

Având o adevărată pasiune pentru modă, pe care o prezintă vesel prin fotografiile de pe Instagram, Leia Sfez își dezvăluie piesele esențiale din garderobă, care o ajută să își modeleze look-ul de pariziancă mereu șic, fără efort. Stilul său fără efort, gândit cu pricepere, este un amestec de piese de couturier și mărci de nișă cu atemporalitate și confort ca singure cuvinte de ordine.

Este director artistic freelancer și poartă în principal haine „în care se simte femeie… și în largul său” și pe care apoi le va putea păstra  pentru a le transmite mai târziu fiicei ei. În exclusivitate pentru Vogue.fr, Leia Sfez oferă o listă cu elementele ei de modă esențiale, cele care alcătuiesc garderoba ei, un pic masculină, dar mereu cool. Iată ce nu trebuie să îi lipsească niciunei femei din garderobă, pentru a putea fi mereu super elegantă.

O jachetă șic

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

„Superdimensionate, cu paiete sau franjuri, îmi plac jachetele de la case precum Chanel sau Loewe, care au puterea de a îmbunătăți o ținută foarte clasică”, mărturisește Leia Sfez.

O cămașă masculină

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Pentru a fi purtat pe piele, peste o maletă cuguler, sub un pulover de cricket sau peste tricoul tău vara.  „O piesă pe care o port tot anul fără moderație”, dezvăluie parizianca.

Pantaloni negri bine croiți

Aceștia sunt confortabili, ziua, în adidași, dar seara, cu pantofi drăguți, cu toc, devin o alternativă bună la blugi.

Blugi cu croiala dreaptă

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Cu o croială dreaptă ușor băiețească, blugii ne salvează de îndată ce avem o cădere de inspirație dimineața.

Un pulover de cașmir frumos

„Există multe moduri de a-l purta și de a-l  combina”, dezvăluie Leia Sfez.

O pereche de pantofi statement

„Când nu îndrăznesc să ies cu o ținută foarte puternică, mizez total pe pantofii ieșiți din comun”, spune tânăra. Preferatele ei? Tocuri de 12 centimetri. Nu trebuie însă să urmați ad-literam înălțimea, poate nu vă simțiți bine așa, însă o pereche de pantofi înalți, cu adevărat deosebiți, pot salva și ținutele monotone și vor atrage privirile, garantat, la un eveniment.

O bandană sau un batic pătrat de calitate

Leia Sfez declară că baticurile sunt pasiunea ei. „Legat ede gât, de mânerul genții, nu mă plictisesc niciodată de baticuri.  Îndrăznesc să port culori puternice precum verde, roșu sau albastru Klein”, spune aceasta.

O pereche de adidași comozi

Ea poartă New Ballance.  Cu șosete albe sau groase din tricot, în fustă, în pantaloni scurți, cu aproape orice îi asortează atunci când se grăbește. Amintim aici că, de când a început războiul din Ucraina, președintele Zelesky poartă, zilnic, astfel de încălțări.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

O haină groasă supradimensionată

Aceasta este extrem de șic, de purtat în fiecare zi și cu orice ținută.  Statul Leiei Sfetz: „Mizați pe o croială frumoasă și un material nobil. Această piesă mă ajută să-mi ascund joggerii în weekend”.

 O rochie cu detalii subtile

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

„Îmi plac piesele cu detalii atractive, o deschidere în lateral, un gât pătrat, mâneci nesfârșite… Pe scurt, nu tocmai clasica rochie neagră este un esențial pe care îmi place să îl port seara cocoțată pe tocuri sau ziua în cizme de cowboy, de exemplu, mai spune Leia Sfez.

Sursa foto: Instagram