Să zicem că seamănă, oarecum, cu un desert al copilăriei, când mâncam paste în combinații dulci. Doar că aici, în această rețetă, rafinamentul își spune deopotrivă cuvântul. Paste fusili în sos caramel și cremă de cacao este un desert fabulos.

Ingrediente pentru Paste fusili în sos caramel și cremă de cacao

250 g fusilli, 150 g zahăr, 75 g unt, 75 ml frișcă lichidă, 50 g migdale;  500 ml lapte, 150 g zahăr, 30 g cacao, 30 g amidon, 100 g unt, 100 ml frișcă lichidă, esență de rom, sare, vișine pentru decor

Mod de preparare Paste fusili în sos caramel și cremă de cacao

Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, apoi se lasă la scurs, fără a le mai trece prin jet de apă rece. Se caramelizează zahărul, pe foc, într-un vas cu pereți dubli, amestecând continuu să nu se ardă. Se adaugă untul, se omogenizează, apoi se adaugă frișca lichidă și din nou se omogenizează sosul. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă pastele în sos. Se presară peste ele migdale coapte și măcinate grosier.

Pentru crema de cacao, se amestecă amidonul cu cacaoa, un praf de sare și jumătate din zahăr și se diluează cu puțin lapte rece. Se adaugă restul de lapte fierbinte, amestecând intens pentru a se omogeniza, apoi se transferă vasul pe baie de aburi și se fierbe crema până se îngroașă ca o budincă.

Se stinge focul, se încorporează untul tăiat bucățele și 1-2 lingurițe de esență, apoi se lasă crema la rece, acoperită cu folie pentru a nu prinde crustă. Se mixează frișca până devine fermă, se adaugă zahărul, apoi se încorporează în crema răcită. Se servesc delicioasele paste fusili în sos caramel și cremă de cacao reci, de la frigider, decorate cu vișine.

Sursa: Chefi la cuțite

Ce le-a transmis Larisa Iordache antrenorilor săi după campionatul din Turcia

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp