Patriarhul României, decizie radicală în fața vaccinării anti COVID-19

Patriarhul României, decizie radicală în fața vaccinării anti COVID-19
Biserica Ortodoxă Română, în frunte cu Preafericitul Patriarh Daniel, va sprijini campania de vaccinare anti-COVID-19. Astfel, în biserici se va distribui către credincioși o broșură care conține informații referitoare la noul vaccin.

Patriarhul României a luat o decizie radicală în fața vaccinării anti COVID-19. Broșura care se va distribui credincioșilor va fi intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.” Anunțul a fost făcut duminică seara de Ministerul Sănătății.

Ce a transmis Patriarhul României

Biserica Ortodoxă Română a transmis că se va implica în promovarea vaccinării. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

„Încheiem duminica și această săptămână cu bucurie și cu multă speranță pentru creștinii ortodocși sau catolici din România și de pe întreaga planetă. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură.”, a fost mesajul transmis cu câteva ore în urmă.

În același anunț, reprezentanții ministerului au reamintit despre vaccinarea liderului Bisericii Catolice. Papa Francisc se va vaccina și el.

„Papa Francisc a anunțat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: „Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viața ta, dar pariezi și cu viața celor din jurul tău”. Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!”, a transmis Ministerul Sănătății.

Părintele Necula vorbește de efectele benefice ale vaccinului

Cunoscutul preot Constantin Necula a vorbit și el despre vaccinul care ar trebui să protejeze oamenii de COVID-19. „Trebuie explicat oamenilor foarte atent și fără nicio presiune din cale afară, noi suntem sub presiunea timpului, asta ne costă acum. Raportăm numărul de vaccinați și asta ne costă, în timp, dar cred că e un moment să respirăm un pic, să luăm aer în piept și să vedem cum îi facem pe oameni să înțeleagă că nu sunt cobai, că nu se supune asupra lor o presiune de genul acesta.

E momentul să-i lăsăm pe profesioniști să vorbească, dar să-i învățăm cum să vorbească, pentru a fi înțeleși”, a spus Necula. Părintele a avut un mesaj dur față de colegii săi de breaslă care au fost deosebit de vocali contestând vaccinul. „A crede că vaccinul e o încălcare a unei dogme ține de învelirea anatomiei în ideologie și e extrem de periculos, și dacă privești dintr-o parte și din alta. Credincios înseamnă om cu încredere în Dumnezeu și care-l lasă și pe Dumnezeu să aibă încredere în el.

Adică un om lucid care conștientizează o dată în plus că este în mâna lui Dumnezeu, iar în mâna lui Dumnezeu, din când în când, stau și astfel de vaccinuri”, a mai spus preotul.

Sursa foto: Adrian Pîclișan

Ce are în comun Regina Elisabeta cu Lady Gaga, Taylor Swift şi Rihanna

Recomandarile noastre