Patronii Dedeman se mută lângă palatul lui Gigi Becali. Imobilul lor are și adăpost antiatomic

Patronii Dedeman se mută lângă palatul lui Gigi Becali. Imobilul lor are și adăpost antiatomic
Mutare importantă pe piața imobiliară din București. Patronii celui mai mare retailer de bricolaj autohton au început amenajarea pentru a se muta în București. Și-au luat toate măsurile de precauție: imobilul lor are și adăpost antiatomic.

Patronii Dedeman se mută lângă palatul lui Gigi Becali. Cei doi frați care dețin retailerul de bricolaj Dedeman, Dragoș și Adrian Pavăl, au cumpărat de mai bine de doi ani casa negustorului Nicolae Hlebnikian din București, un monument istoric de clasa B. Hlebnikian a fost proprietar al fabricii de textile omonime și coproprietar al Postăvăriei Române. Imobilul a găzduit, până acum aproape 15 ani, Corpul diplomatic al Marii Britanii.

Vila are o suprafață de peste 2.800 metri pătraţi construiţi, 31 de camere, 15 băi şi lift. Suprafaţa utilă a casei este de 1.520 de metri pătraţi. În plus,  are la dispoziţie un teren de 1.405 metri pătraţi. Are ca anexe un garaj de 312 metri pătraţi, construit în 1940 şi aflat, acum, în curs de demolare. Mai există o magazie, dar şi un adăpost antiatomic.

Proprietatea se află în vecinătatea palatului lui Gigi Becali, iar pentru aceasta, în 2018, când au făcut tranzacția, frații Pavăl au plătit aproape 5 milioane de euro. A fost tranzacția anului pe piața imobiliară românească, fiind cea mai scumpă casă vândută în acel an în toată țara.

Patronii Dedeman se mută lângă palatul lui Gigi Becali

După ce au renovat fațada în perioada care a urmat achiziției, „Frații Dedeman” au început lucrările de restaurare și consolidare a vilei din cona Piața Victoriei. Miza e să o refuncționalizeze. Iar  aceasta să devină sediu pentru companiile holdingului.

Vila Hlebnikian din Capitală va fi transformată în sediu pentru companiile din grupul Pavăl Holding“, au transmis, reprezentanţii Dedeman, care are sediul central în Bacău. Declarația vine după ce, acum doi ani, unul din frați explica faptul că nu va fi folosită ca locuință. „În niciun caz nu va fi utilizată ca locuință. Nu plec din Bacău. Încă încercăm să-i conturăm cea mai potrivită destinație. Doar exteriorul a fost restaurat“, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Pavăl, în aprilie 2019.

Lucrările din interior trebuie terminate până în anul 2023, atunci sediul firmei devenint funcțional.

Compania băcăuană Dedeman este una dintre cele mai valoroase branduri integral românești. În prezent aceasta are o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an.

Sursa foto: Instagram

Ce spune Alexandra Stan după vizita acasă la Cobra Tate. A recunoscut totul