Paul Newman, actorul cu cei mai frumoși ochi albaștri. O poveste de dragoste de la Hollywood

Paul Newman, actorul cu cei mai frumoși ochi albaștri. O poveste de dragoste de la Hollywood
Câte inimi a frânt cei doi ochi albaștri! Actorul Paul Newman era și frumos și talentat. Femeile cădeau ca muștele în preajma lui. Însă el nu era așa. S-a îndrăgostit de o colegă și au trăit una dintre cele mai frumoase povești de dragoste de la Hollywood. A durat 50 de ani.

O poveste de dragoste mai tare ca în filmele de la Hollywood. Amândoi erau căsătoriți, dar destinul lor era să fie împreună, până la sfârșitul vieții. Actorii Paul Newman şi Joanne Woodward au devenit inseparabili după ce au jucat împreună în 1958 în filmul ”Lunga vară fierbinte”.

Paul Newman juca roluri de ”băiat rău”, dar a devenit repede foarte popular datorită unui fizic impecabil și a ochilor săi de un albastru perfect.

Paul Newman, actorul cu cei mai frumoși ochi albaștri

Paul Newman a debutat în film la 29 de ani. Juca roluri de ”băiat rău”, dar a devenit repede foarte popular datorită unui fizic impecabil și a ochilor săi de un albastru perfect.

Românii l-au văzut în câteva filme-reper în cinematografia mondială: ”Lunga vară fierbinte”, ”Pisica pe acoperișul fierbinte”, ”Dulcea pasăre a tinereții”, ”Butch Cassidy și Sundance Kid”, ”Infernul din zgârie-nori”.

Pentru zecile de roluri jucate în filme, Paul Newman a primit foarte multe premii de top și a fost nominalizat de 9 ori la Premiul Oscar. A primit distincția abia în 1986, pentru întreaga sa activitate de actor, regizor și producător.

Paul Newman, o poveste de dragoste de la Hollywood

Paul Newman era căsătorit și avea trei copii când a întâlnit-o pe Joanne Woodward, de care s-a îndragostit imediat.

După 50 de ani împreună, el îi spunea „una dintre ultimele mari femei ale lumii“, iar ea îl descria ca pe „cel mai romantic bărbat de pe Pământ”. Au ştiut că au fost făcuţi unul pentru celălalt.

S-au întâlnit în biroul unui agent din New York în 1952. „L-am urât pe loc“, a glumit Joanne. De fapt, s-a simţit imediat atrasă de bărbatul cu simţul umorului şi nişte ochi atât de albaştri.

Şi lui Paul Newman i s-a părut că Joanne era una dintre cele mai frumoase femei pe care le văzuse vreodată. Dar acasă îl așteptau soția și trei copii mici. Nu voia complicaţii, aşa că s-a abţinut de la orice gest.

Lui Paul Newman i s-a părut că Joanne Woodward era una dintre cele mai frumoase femei pe care le văzuse vreodată

Anul următor, a reîntâlnit-o. Trecerea de la prietenie la iubire între Paul şi Joanne n-a fost uşoară. Amândoi aveau principii. Amândoi credeau că greşesc.

„Începutul iubirii lor a fost mai mult un coşmar decât obişnuita perioadă de curtare. Paul era sfâşiat între loialitatea faţă de copiii lui şi sentimentele lui sincere pentru Joanne. Ea, la rândul ei, devenise prietenă cu Jackie (soția lui Newman) şi suferea cumplit în rolul spărgătoarei de case“, povestea un prieten.

Paul Newman şi Joanne Woodward a trăit fericiți 50 de ani

Paul Newman a divorțat ca să fie alături de femeia iubită

Cei doi actori au jucat împreună în „Lunga vară fierbinte”. Paul Newman a plecat de-acasă în cea mai mare discreţie, şi-a definitivat divorţul de Jackie şi s-a însurat cu Joanne. Actrița i-a dăruit trei copii: pe Elinor, în 1959, pe Melissa, în 1961, şi pe Clair, în 1965.

„Joanne a renunţat la cariera ei pentru mine, ca să-mi fie aproape, să mă susţină şi să facă mariajul să funcţioneze“, comenta Paul la un moment dat. După ”Lunga vară fierbinte”, cei doi au mai jucat împreună în alte nouă filme.

„Comunicau extraordinar, se înţelegeau doar prin simple gesturi“, spunea un amic. Paul Newman a rămas celebru pentru fidelitatea sa, chiar dacă femeile se topeau în preajma sa. „De ce să mănânc un hamburger în oraș când am friptură acasă?”

Paul Newman a murit la 83 de ani, pe 26 septembrie 2008, din cauza unui cancer de plămâni.

Paul Newman a murit la 83 de ani, pe 26 septembrie 2008, din cauza unui cancer de plămâni.

Joanne Woodward  are acum 91 de ani

Paul Newman şi Joanne Woodward au devenit inseparabili

După moartea lui Paul Newman, averea lui s-a împărţit în câte 5 milioane pentru fiecare dintre cele 5 fiice ale sale, iar restul lui Joanne şi fundaţiei caritabile.

Nu făcuse niciodată o obsesie din bani şi avuţii. Există chiar o poveste despre cum, atunci când a împlinit 70 de ani, şi-a pus pe foc toate costumele de gală, sătul de atâtea evenimente cu covoare roşii.

Joanne Woodward  are acum 91 de ani. Din păcate este victima Alzheimerului şi nu-şi mai poate aminti prea multe din viaţa sa alături de Newman. „Joanne mai spune, din când în când, că a fost căsătorită cu un bărbat foarte frumos. Dar nu-şi mai aminteşte mare lucru despre iubirea vieţii ei“, spune un prieten de familie. Abia îşi recunoaşte fiicele şi nepoţii şi nu prea mai vorbeşte. Foto: biography.com


Ştefan Sileanu, pictor și actor. Se topea de dorul nepoților săi

Zina Dumitrescu, o viață de poveste. ”Mama modei românești” a lucrat ca model din liceu