Nutriționiștii spun că pauza de masă este extrem de importantă, cu atât mai mult când ai un program extrem de aglomerat. Dacă eșți mereu stresat, poți profita de ritualul prânzului pentru a te relaxa și pentru a câștigă un plus de energie.
De ce să nu omiți pauza de masă
Când nu ești atent la ce mănânci, rișți să mănânci prea mult. Studiile arată că atunci când te uiți, de exemplu, la televizor, în timp ce iei masa, consumi mai multe alimente. Cu siguranță ți s-a întâmplat să mănânci dintr-un bol mare cu paste sau cu salată, în timp ce te uiți la un video pe YouTube sau citești o prezentare Powerpoint. Chiar dacă pare că ești eficient și „împuști doi iepuri dintr-o lovitură”, de fapt, acest obicei poate duce la excese alimentare și creștere în greutate, notează Doctorul Zilei.
Când ești atent la altceva în afară de mâncare, nu îți mai dai seama când se instalează senzația de sațietate. Astfel, continui să mănânci până în punctul în care simți că ai exagerat. Atunci deja te vei simți greu, balonat sau vei avea senzația de greață.
Sfaturi pentru o alimentație corectă
Nutriționiștii recomandă să îți porționezi de la început mâncarea și să nu foloseșți un recipient mare, cu gândul că te vei opri când te saturi. De asemenea, încearcă să te ridici de pe scaun la prânz și să mănânci în altă cameră.
Când mănânci la birou, nu te bucuri cu adevărat de mâncare. Ți-ai comandat pastele tale preferate sau ți-ai gătit o supă cremă delicioasă, însă le-ai mâncat pe repede înainte, citind e-mailuri. Drept urmare, nu te-ai bucurat deloc de aromele din farfurie, iar prânzul a fost doar o potolire a foamei, nicidecum o experiență culinară plăcută.
Cum să mănânci corect
Ideal e să te concentrezi pe mâncare „trup și suflet”. Să fii cu mintea acolo și la nimic altceva. Să privești bucățile de mâncare să le simți mirosul, apoi să te bucuri de arome în timp ce le mesteci. Simți cum nutrienții ajung în organismul tău și îți dau energie.
Sursa foto: Pixabay
Bijuteriile unei celebre prințese din Casa Regală londoneză sunt scoase acum la licitație. FOTO
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook