Sună ciudat, dar rețeta este tradițională: slănină la borcan. Este ușor de preparat și apreciată.
Slănină la borcan pentru iarnă. Rețetă simplă
Dacă nu vrei să mai cumperi slănină de porc din magazine, poți să o faci acasă, chiar și la bloc.. Este exact aceeași rețeta precum cea preparată de bunicii noștri.
Ingrediente
- 2 kg de piept de porc;
- 1 căpățână de usturoi.
Pentru saramură
- 1 litru de apă;
- 150 grame de sare;
- boabe de piper negru;
- foi de dafin.
Mod de preparare
- În cratița cu apă, adăugați sare, piper negru, foi de dafin, o puneți la foc, aduceți saramura până la punctul de fierbere și o fierbeți timp de 5 minute, cât să se dizolve sarea. Lăsați saramura să se răcească.
- Tăiați pieptul bucăți mari, iar usturoiul tăiați-l rondele.
- La baza unui borcan de 2 litri adăugați usturoi, apoi slănină și continuați să alternați straturile.
- Umpleți borcanul cu saramură, îl închideți ermetic cu capac și îl lăsați la temperatura camerei timp de 2 zile, apoi îl dați la frigider pentru alte 2 zile.
- După care, scoateți o bucată de slănină, o uscați cu prosop de hârtie și o dați la congelator, să se taie mai bine. Procedați la fel cu toate bucățile. Încercați neapărat să pregătiți slănina în acest fel, este foarte simplu și, cel mai important, gustos.