Sună ciudat, dar rețeta este tradițională: slănină la borcan. Este ușor de preparat și apreciată.

Slănină la borcan pentru iarnă. Rețetă simplă

Dacă nu vrei să mai cumperi slănină de porc din magazine, poți să o faci acasă, chiar și la bloc.. Este exact aceeași rețeta precum cea preparată de bunicii noștri.

Ingrediente

  • 2 kg de piept de porc;
  • 1 căpățână de usturoi.

Pentru saramură

  • 1 litru de apă;
  • 150 grame de sare;
  • boabe de piper negru;
  • foi de dafin.

Mod de preparare

  • În cratița cu apă, adăugați sare, piper negru, foi de dafin, o puneți la foc, aduceți saramura până la punctul de fierbere și o fierbeți timp de 5 minute, cât să se dizolve sarea. Lăsați saramura să se răcească.
  • Tăiați pieptul bucăți mari, iar usturoiul tăiați-l rondele.
  • La baza unui borcan de 2 litri adăugați usturoi, apoi slănină și continuați să alternați straturile.
  • Umpleți borcanul cu saramură, îl închideți ermetic cu capac și îl lăsați la temperatura camerei timp de 2 zile, apoi îl dați la frigider pentru alte 2 zile.
  • După care, scoateți o bucată de slănină, o uscați cu prosop de hârtie și o dați la congelator, să se taie mai bine. Procedați la fel cu toate bucățile. Încercați neapărat să pregătiți slănina în acest fel, este foarte simplu și, cel mai important, gustos.

Ciorbă de fasole cu costiţă afumată. Rețeta tradițională

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp