Fasolea este mâncarea preferata românilor. Când nu este zi de post, se pun cârnați sau costiță afumată. Uite o rețetă tradițională de ciorbă de fasole cu afumătură.

Ciorbă de fasole cu costiţă afumată. Rețeta tradițională

Dacă sarmalele, cârnații, toba și cozonacul au fost preferatele românilor de Sărbători, acum ar merge de minune o corbiță de fasole cu afumătură.

Ingrediente

  • 500 g fasole
  • 200 g costiţă afumată
  • 500 ml suc de roşii
  • o ceapă roşie
  • 1 legatura ceapă verde
  • 2 legaturi mărar
  • 2 legaturi pătrunjel
  • 3-4 legaturi ulei de floarea-soarelui
  • 2 ardei capia
  • 1 lingurita boia dulce

Mod de preparare

  • Alege fasolea, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă.
  • Dimineaţa scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită. Apa se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele și cojile desprinse.
  • Separat, se curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe. Pune la călit câteva minute în puțin ulei, apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic.
  • După ce a mai scăzut din zeamă, se adaugă  și sucul de roşii. Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă.
  • SEparat punem să se rumenească în puțin ulei bucăţile de costiţă. Când sunt gata, scoate-le, taie-le cubuleţe şi pune-le în ciorba de fasole.
  • Ciorba de fasole cu costiţă afumată se serveşte cu mărar şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi boia.

Loredana Groza a fugit la căldură! Cu cine se întâlnește vedeta

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp