Fasole bătută cu ceapă călită, rețetă de post

Fasole bătută cu ceapă călită, rețetă de post
Fasolea este o mâncare de bază la români, mai les cu afumătură sau cârnați. Se face iahnie, bătută, icre, ciorbă și salată. Fasole bătută cu ceapă călită, rețetă de post.

Suntem în postul Sfintei  Maria și credincioșii mănâncă fără carne. Uite o rețetă bună, de la lecturisiarome.ro, pentru fasole bătută cu ceapă călită deasupra.

Fasole bătută cu ceapă călită, rețetă de post

Tinerele gospodine nu au deprins toate secretele din bucătărie, așa că folosesc rețetele de la cele mai experimentate.  Cum se face fasolea băută cu ceapă călită, o rețetă de post.

Ingrediente

  • 600 grame de fasole albă fiartă în prealabil
  • o lingură cu mix de legume deshidratate
  • apă cât cuprinde
  • 2 căței de usturoi
  • 75 ml de ulei (de măsline sau floarea soarelui)
  • sare și piper după gust
  • – pentru ceapă
  • 3 cepe roșii medii
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apă
  • 50 ml vin alb
  • sare după gust
  • 300 ml de suc de roșii.

Mod de preparare

  • Turnăm uleiul într-o tigaie și, când acesta este încins, adăugăm ceapa.
  • Lăsăm ceapa să se rumenească 1 minut după care turnăm apa și lăsăm să fiarbă la foc mediu.
  • Când apa s-a evaporat adăugăm sarea, sucul de roșii și vinul (opțional).
  • Continuăm gătirea până când ceapa se înmoaie.
  • Când ceapa este gătită, închidem focul și apoi punem acest sos de ceapă peste fasolea din vasul pregătit înainte și servim cu poftă. Sursa: lecturisiarome.ro