Pe ce mai dă bani Ion Țiriac. „Bucata” asta e un trofeu superb și va fi invidiat de toți bărbații

Pe ce mai dă bani Ion Țiriac. „Bucata” asta e un trofeu superb și va fi invidiat de toți bărbații
Ion Țiriac este considerat cel mai bogat român. Ca orice om cu bani, are pasiuni scumpe. A dat două milioane de dolari pentru a-și completa colecția sa de suflet.

Pentru un om obișnuit preocuparea din ziua de azi este pandemia de COVID-19, cum să rămână sănătos, să plătească facturile și ratele la creditele bancare. Însă, dacă ești bogat, ai alte preocupări.

Pe ce mai dă bani Ion Țiriac

Ion Țiriac a dat două milioane de euro pentru un Ferrari de colecție. Magnatul și-a adăugat în colecția personală de autoturisme un model Ferrari Monza SP2. O ”furie” cu două locuri, mașina a fost produsă în circa 500 de exemplare, iar printre cei care au un astfel de bolid se numără și celebrul fotbalist Zlatan Ibrahimovic, scrie digisport.ro.

Mașina a fost produsă în circa 500 de exemplare.

Prețul unui Ferrari Monza SP2 pornește de la 1,6 milioane de euro și poate depăși 2 milioane. Mașina are motor de 6,5 litri, dezvoltă 800 de cai putere și prinde 100 km/oră în 2,9 secunde. Ferrari Monza SP2 poate atinge o viteză maximă de 299 km/ oră. SP2 are două locuri și ceea ce constructorul numește ”parbriz virtual”.

”Modelul SP2 este un model fabricat în serie limitată, cu părere de rău că nu am putut să obțin și modelul SP1. În opinia mea, este printre ultimele mașini produse în acest fel. M-am îndragostit de Ferrari Monza SP2, este un model superb și arată spectaculos”, a spus Ion Țiriac, într-un comunicat de presă.

Ion Țiriac are colecție de mașini

Potrivit topului Forbes, Ion Țiriac are o avere estimată la 1,3 miliarde de dolari.

Din 29 noiembrie 2013, s-a deschis publicului galeria Țiriac Collection, prima colecție personală ce reunește peste 60 de modele impresionante de vehicule și motociclete, produse începând cu anul 1899.

În galerie sunt peste 30 de mărci auto și moto renumite, precum Jaguar, Mercedes-Benz, Rolls Royce, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Maserati, Ford, Chevrolet, Harley Davidson și Indian Scout.

”Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1899. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în colecția pe care vă invit să o descoperiți” , a declarat Ion Țiriac la deschiderea galeriei de mașini de colecție.

Fiecare model prezentat în cadrul galeriei are o poveste aparte. Spre exemplu, Daimler Conquest Century Drophead Coupe a fost livrat pentru prima oară, în dată de 3 mai 1956, Contesei de la Nove a Elveției. Modelul Cadillac Series 62 decapotabil (1950) a făcut parte anterior din colecția auto a lui Karl Blade, proprietarul companiei Newell Coach Corp.

Galeria include singura colecție privată din lume cu cele șase modele Rolls Royce Phantom, produse până în anul 1972.

Cu ce iubit regretă Jane Fonda că nu s-a iubit. Actorul a sfârșit tragic

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp