Pentru femei: „Nu le lăsa să strălucească mai tare decât tine”

Pentru femei: „Nu le lăsa să strălucească mai tare decât tine”
Perioada Sărbătorilor este o bucurie pentru toată lumea, însă în spatele acestei bucurii sunt adesea sacrificiile aproape tuturor femeilor. Ele spală, calcă, curăță, gătesc și aleargă în toate colțurile pentru a pune pe masă și a aduce în casă toate cele necesare. Totodată, de multe ori aceste eforturi „supranaturale” trec nevăzute...

Un sfat de suflet pentru cele care se simt invizibile în această perioadă

Femeile sunt stâlpul unei familii, fie că aduc bani în casă, fie că aleg să se ocupe stric de copii. Doamnele știu ce înseamnă să tre trezești în zorii zilei și să te culci în zorii zilei. Să te ocupi de copii, de soț, de curățenie și mâncare, să mergi și la serviciu și, în final, să mai ai un strop de zâmbet pentru cei dragi.
Dacă această perioadă încărcată cu diferite activități pregătitoare te fac să te simți invizibilă sau extenuată, am ales acest motivațional pentru tine:
„Bunica mea a spus:
Nu lăsa tigăile să strălucească mai tare decât tine. Nu lua curățenia casei atât de în serios.
Șterge praful atunci când e nevoie, dar fă-ți timp să pictezi o imagine sau să scrii o poezie, să faci o plimbare sau să vizitezi un prieten.
Gătește ceea ce vrei, îngrijește-ți plantele. Fă-ți timp să bei o cafea, un ceai, înoată, mergi pe munte, fă mișcare. Poți să te joci cu un câine, să citești o carte și să-ți petreci timp valoros cu prietenii.
Șterge praful dacă e nevoie, dar amintește-ți că viața are nevoie să fie trăită și afară. Știi că această zi nu se va mai intoarce vreodată.
Șterge praful daca e nevoie, dar nu uita că îmbătrânești și multe lucruri pe care le poți face acum nu sunt de făcut atât de ușor la bătrânețe.
Și când va veni vremea să pleci, cum vom pleca cu toții la un moment, vei deveni și tu praf…
Și nimeni nu își va aminti câte facturi ai plătit, nici măcar de casa ta curată, dar își vor aminti prietenia ta, comportamentul tău și ceea ce i-ai învățat.” – autor necunoscut.
Acest mesaj trebuie asimilat întru totul, însă dacă ar fi să alegem o singură parte, am sublinia-o pe aceasta: „Această zi nu se va mai intoarce vreodată”.