Pericol în pastilele contra-fumatului, produse de Pfizer. Au fost retrase din toată lumea

Pericol în pastilele contra-fumatului, produse de Pfizer. Au fost retrase din toată lumea
Compania Phizer a oprit distribuția la nivel mondial a medicamentului popular care ajută pe fumători să renunțe la fumat.

Este vorba despre patilele cunoscute sub numele de Chantix. Autoritățile de reglementare la nivel mondial au cerut oprirea de la vânzare și distribuire după ce s-au găsit niveluri inacceptabile de potențiali agenți cancerigeni numiți nitrosamine în anumite loturi Chantix.

Toată lumea este expusă la nitrozamine în viața de zi cu zi, dar autoritățile de reglementare au încercat să obțină un control asupra medicamentelor care ar putea expune consumatorii la niveluri nesigure, scrie statnews..

Un purtător de cuvânt a declarat că Pfizer consideră că beneficiile medicamentului „depășesc riscurile potențiale foarte scăzute, dacă există, cu expunerea la nitrosamină de la Vareniclină (numele medicamentului generic pentru Chantix)”. Totuși testarea internă a Pfizer a dovedit niveluri inacceptabile în unele loturi Chantix. Ca urmare, Pfizer întrerupe distribuția la nivel mondial a medicamentului și accelerează testarea sa internă.

„Toate informațiile au fost comunicate public, în conformitate cu indicațiile din partea autorităților de reglementare”, a spus purtătorul de cuvânt al Pfizer.

Autoritățile de reglementare la nivel mondial au cerut companiilor să monitorizeze impuritățile care pot apărea în anumite medicamente.

Mai multe ţări cer retragerea pilulei Chantix de la Pfizer

Pfizer Chantix a generat anul trecut 919 milioane de dolari. Medicamentul s-a confruntat cu primele sale probleme generice din SUA începând din noiembrie anul trecut, scrie statnews, citat de evz.ro.

Korea Biomedical Review a raportat că unitatea Coreea – Pfizer a informat distribuitorii că anumite doze erau deja epuizate. Oficialii din Canada au postat și o notificare cu privire la retragerea medicamentului.

În ultimii ani, o serie de producători de medicamente au fost nevoiți să-și retragă loturi cu medicamente pentru tensiunea arterială și diabet, valsartan și, respectiv, metformină, după ce au descoperit unele impurități numite NMDA. Impuritatea se poate dezvolta în timpul fabricării sau depozitării medicamentelor utilizate pe scară largă.

Autoritățile de reglementare au spus că NMDA, un tip de nitrozamină, poate fi cancerigen după expunerea pe termen lung.

Prăjitura „Napoleon”,  desertul cu puține ingrediente

Recomandarile noastre