Prăjitura „Napoleon”,  desertul cu puține ingrediente

Prăjitura „Napoleon”,  desertul cu puține ingrediente
Ce spui de un desert delicios, cu cremă de lapte şi foietaj? Se pregăteşte foarte rapid, fără bătăi de cap, iar rezultatul este fabulos.

Prăjitura „Napoleon” e un desert perfect Se face foarte repede, cu puţine ingrediente, iar gustul este minunat. Te vei îndrăgosti cu siguranță de acest preparat.

Prăjitura „Napoleon” – Ingrediente

500 g aluat din foietaj
150 g zahăr
2 linguri cu făină
1 litru de lapte
2 ouă
1 linguriță cu vanilie
un praf de sare

Mod de preparare

Aluatul din foietaj se împarte în patru straturi. Acestea se pun într-o tavă și se bagă la cuptor timp de 10 minute, până se rumenesc. Când sunt gata, se scot din tavă, se taie marginile de la fiecare strat și se bagă din nou la copt, până devin crocante. Ouăle se bat bine, se amesteca împreună cu 75 g zahăr, făină și praful de sare și la final o cană de lapte.

Restul de lapte se pune pe foc, pentru a fierbe, apoi se adaugă restul de zahăr și ușor, ușor și amestecul făcut înainte din ouă și făina. Compoziția stă pe foc până devine fină, cremoasă, precum o smântână. La final, peste cele patru foi de aluat se toarnă crema obținută și se pun unele peste altele. Pe deasupra, se presară marginile de la foietaj fărâmițate.

Sursa: Chefi la cuțite

Justin Timberlake, mesaj de la soție. Ce-i transmite Jessica Biel