Alimente care distrug pielea dacă le consumi zilnic. Zahărul, printre ele

Alimente care distrug pielea dacă le consumi zilnic. Zahărul, printre ele
Dacă te confrunți cu probleme precum coșuri, puncte negre sau pete pigmentare, cauzele pot fi diverse. Dacă ai încercat tot felul de creme, tratamente și măști, dar acestea nu dispar de pe tenul tău, problema ar putea fi alta. Sunt anumite alimente care distrug pielea.

Alimentele despre care urmează să citești s-ar putea să fie prezente zilnic în meniul tău și s-ar putea să fie un efort mare pentru tine să renunți la ele. Dar gândește-te că eliminarea lor ar însemna să ai un ten mai curat și mai sănătos. Iată câteva alimente care distrug pielea. 

Zahărul

Pe primul loc sunt dulciurile, mai exact excesul de dulciuri. Consumate în cantităţi prea mari, moleculele de zahăr nu mai pot fi procesate de celulele organismului şi se acumulează în compuşi care în timp duc la distrugerea colagenului din piele. Colagenul este proteina care conferă fermitate pielii.

Alcoolul

Alcoolul are la rândul său un efect negativ asupra pielii. Abuzul de alcool afectează ficatul, iar acest organ este esenţial pentru o piele curată. Ficatul elimină toxinele care ar afecta pielea, iar dacă aceste toxine se acumulează în ficat apar probleme dermatologice: acnee, riduri, rozacee.

De asemenea, alcoolul deshidratează şi duce la îmbătrânire prematură. În plus, poate duce la insomnie, iar un studiu recent a demosntrat că lipsa de somn provoacă riduri, pigmentarea anormală a pielii şi reducerea elasticităţii ei. 

Alimente care distrug pielea. Carnea procesată

Carnea procesată, în care includem cârnaţii şi şunca, este la rândul ei dăunătoare. Aceste produse conţin conservanţi şi sulfiţi, care pot duce la inflamaţii ale pielii şi accelerează procesul de îmbătrânire. În plus, conţin multă sare. O soluţie este înlocuirea cărnii procesate din sandvişuri cu carne de pui sau de curcan.

Alimentele sărate

Alimentele sărate sunt un alt produs pe care trebuie să-l evitaţi. Chiar dacă nu gătiţi cu multă sare, toate conservele conţin sare, iar consumul duce la reţinerea de lichide în organism.

Astfel apare aspectul „pufos” al pielii. Soluţii de urgenţă în acest caz: beţi cât mai multă apă şi aplicaţi local creme care conţin cafeină.

Foto: Facebook

Virgil Ogășanu voia să fie burlac pe viață. Era speriat de poveștile despre căsnicii