Cu ce produse înlocuim zahărul din alimentație. Mierea sau scorțișoara, printre preferate

Cu ce produse înlocuim zahărul din alimentație. Mierea sau scorțișoara, printre preferate
Sigur că putem să înlocuim zahărul cu îndulcitor, însă mai sunt și alte produse care îl pot substitui cu succes. Mierea și scorțișoara de exemplu, pot funcționa perfect în acest sens.

Cât de dăunător este zahărul în organism? Foarte dăunător. Mai mult decât sarea sau grăsimile. Tendințele ultimilor ani definesc zahărul inamicul nr. 1 al sănătății. Practic, cu cât mai puțin cu atât mai bine. Zahărul este dăunător pentru aspectul și sănătatea dinților, iar îndulcitorii artificiali au uneori mai multe calorii decât zahărul rafinat obișnuit. Pentru ca renunțarea la zahăr să nu devină o tragedie, vă sugerăm să treceți la îndulcitori naturali. Sau puteți încerca variantele sugerate mai jos. 

Scorțișoară 

Condimentează-ți cafeaua de dimineață cu scorțișoară și vei simți nu numai o explozie de energie, dar nici nu vei mai avea nevoie de zahăr. Acest condiment nu numai că adaugă gust picant, ci și un gust subtil dulce și, în plus, îmbunătățește imunitatea și elimină excesul de calorii

Piure de banane

Piureul de banane va arăta grozav în produsele de panificație. Va adăuga o aromă tropicală dulce chiflelor și brioșelor și va înlocui zahărul. Da, cel mai probabil brioșele nu vor fi la fel de pufoase, dar pe de altă parte, talia nu va avea de suferit.

Cu ce înlocuim zahărul. Mierea

Mulțumim albinelor pentru acest produs incredibil de dulce, dar foarte sănătos. Amestecați o lingură de miere în ceai negru și savurați aroma florilor de luncă și beneficiile antioxidanților. În plus, mierea mobilizează apărarea organismului, ajută la creșterea imunității și la vindecarea răcelilor.

Stafide

Stafidele sunt bogate în antioxidanți și fibre și pot fi un înlocuitor excelent pentru zahărul din produse de patiserie. Încercați să le adăugați în loc de zahăr, de exemplu, în cupcake-uri, după ce ați măcinat stafidele într-un blender.

Grapefruit

O mulțime de vitamina C, un gust neobișnuit, ușor amar și o culoare strălucitoare – grapefruitul are totul pentru a înlocui siropurile din cocktailuri cu sucul său proaspăt.

Foto: Facebook

Ridichiile fac minuni pentru sănătate. Iată de ce trebuie să le consumi

Recomandarile noastre