Petre Magdin la 77 de ani. A adus rock-ul în casele românilor după ʼ89

Petre Magdin la 77 de ani. A adus rock-ul în casele românilor după ʼ89
Petre Magdin, muzicianul care a adus rockul în casele românilor după ʼ89 și a fost “naș” pentru generații întregi de artiști, a împlinit 77 de ani. Muzicianul a găsit secretul fericirii și al tinereții fără bătrânețe la țară, într-un loc de basm din Vâlcea. Acolo duce o viață de vis cu soția lui, Ana.

Petre Magdin tocmai a împlini 77 de ani, pe 29 august, dar soția lui jură că rockerul nu a îmbătrânit, ci a întinerit, grație iubirii pe care ea i-o poartă și grijii cu care îl înconjoară.

În noaptea de joi spre vineri, casa de la țară a lui Petre Magdin a fost călcată de hoți, așa cum a scris retetesivedete.ro.

Petre Magdin la 77 de ani. A adus rock-ul în casele românilor după ʼ89

Petre Magdin, muzicianul care a adus rockul în casele românilor după ʼ89 și a fost “naș” pentru generații întregi de artiști, a împlinit 77 de ani.

“Începând de dimineață, l-am trezit frumos, așa, cum știu eu mai bine, apoi, am servit împreună un mic dejun romantic, un prânz romantic și o cină romantică între meri, unde avem multă liniște, aer curat, gânduri bune, pace și iubire! Povestim și râdem foarte mult împreună! Plecăm liniștiți la culcare și, ca în fiecare noapte, de peste 20 de ani, dormim îmbrățișați sau ne ținem de mână! Elixirul tinereții fără bătrânețe al lui Petre este o viață liniștită, mâncare sănătoasă, gătită doar de mine, produse apicole, ceaiuri din plante de pe deal, nu fumează, nu mai bea nimic cu alcool, nu pierde nopți nefolositoare”, ne-a mai spus Ana, anul trecut, îngerul păzitor al lui Petre Magdin, cândva gazda primei emisiuni TV dedicată rockului, “Întâlnirea de la miezul nopții”.

Azi, Ana Magdin a postat pe pagina ei de Facebook următorul mesaj:

„77 de veri…!!! La mulți ani, dragului meu, Petre, cel mai bun om din viața mea, m-a adorat în toți acești ani, nu m-a părăsit niciodată, a fost mereu lângă mine, la fel cum am fost și eu langă el! Viața ne-a trecut tot timpul prin de toate, mulțumim lui Dumnezeu că ne-a arătat tot timpul acel drum de care aveam nevoie! Îi doresc viață lungă și sănătoasă, mă rog ca Dumnezeu să ne apere de tot ce este rău, am trecut prin multe, dar, totul s-a terminat mereu cu bine! Mulțumim, Doamne, pentru tot, mulțumim, prieteni dragi, pentru că, tot timpul ne-ați fost alături, și, pentru că, mereu v-am simțit aproape! Vă îmbrățișăm!”.

Sute de cunoscuți și fani l-au felicitat pe muzician, iar el le-a mulțumit fericit.

”77 de ani??? Nu este mult, să știți de la mine! Vreau cât mai mulți lângă Ana mea, din 77, aproape 23 sunt lângă Ana, acest sentiment, mă face fericit și sănătos!
Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru tot, vă mulțumesc, vouă, tuturor, că ne sunteți tot timpul alături, iar noi, vă iubim…, știți și simțiți asta! Vă mulțumesc pentru toate mesajele atât de frumos simțite!”, a scris Petre Magdin pe Internet.

Petre Magdin, biografia

Petre Magdin este un nume greu atat în televiziune, radio cât și din muzica rock! Soția sa, Ana Morosanu Magdin, a povestit cum a început povestea lor de dragoste și cum l-a salvat de mai multe ori. ”Mi-am dat seama că el este bărbatul acela, pentru că nu mai aveam aer fără el! Eu nu am alergat după băieți niciodată, am fost o norocoasă pentru că mă iubeau ei! Nu am suferit din dragoste niciodată! Eu și Petre suntem foarte compatibili, avem gusturi comune de la haine, la mâncăruri, la modul în care ne alegem prietenii și cum să ne petrecem timpul liber!”, a povestit Ana Morosanu Magdin.

Tot ea a povestit cum s-au cunoscut. ”Ne-am cunoscut la intrarea Pangrati, o intrare în Televiziunea Română. Urmă să am un contract la TVR. Eu întram, Petre ieșea, era o zi de vineri, nu voi uita niciodată! Eu când l-am văzut, am simțit că îmi iese inima din piept, era atât de frumos, zvelt…, avea așa cum are și acum, o aura specială de om talentat și valoros…! El, s-a uitat la mine, m-a măsurat din cap și până în picioare, se uită așa mai golaneste…, m-am rușinat, el a observat asta, cred că eram grena la față! A venit lângă mine…, îmi bătea inima atât de tare, am crezut că voi muri în acea clipă. M-a întrebat cum mă numesc pentru că simte că mă cunoaște, i-am spus că nu are cum să mă cunoască și făceam câte un pas în spate până când m-am lipit de un ofițer de la pază. Petre mi-a luat mâna între palmele lui și m-a rugat să îi dau numărul meu de telefon, eu, nu am vrut. Dar eu mă uitam cu ochii mari în ochii lui și nu îmi mai venea să plec, apoi, el a mers și a scris nuărul lui de telefon pe o hârtiuță și mi-a băgat în buzunarul de la geacă de motor. Într-un final, i-am spus ce treaba aveam la TVR iar el mi-a zis «vreau să te iau în echipa mea, vreau să lucrezi cu mine!» M-am zăpăcit atât de tare, încât am uitat că trebuie să mai merg la o întâlnire cu cineva din TVR, care, mă aștepta să semnăm un contract! Nu l-am mai semnat niciodată…! Lui Petre i-am spus că mă grăbesc și am plecat năucă dar cu inima cât China”, a povestit Ana Morosanu Magdin.

Fiica celebrei cântărețe Annie Lennox a luat o decizie radicală