Petreci Revelionul cazat la un hotel? Uită-te urgent sub cearșaful patului

Petreci Revelionul cazat la un hotel? Uită-te urgent sub cearșaful patului
După doi ani în care pandemia ne-a ținut în case, românii sunt dornici de distracție. Așa se face că sunt rare hotelurile unde mai există un loc liber în noaptea dintre ani.

Chiar dacă prețurile sunt extrem de piperate pentru a petrece câteva zile de Revelion, românii nu s-au uitat la bani. Fac orice pentru a intra cum se cuvine în noul an.

Cât costă un Revelion la munte? Față de anii trecuți, sunt locuri unde prețurile s-au dublat. Astfel că pentru doar trei zile petrecute pe Valea Prahovei, cei cu buzunarul plin au scos din buzunar chiar și peste 10.000 de lei. E foarte adevărat că și locurile de cazare sunt de cinci stele. La Poiana Brașov, pentru trei nopți la un hotel de patru stele, doi adulți pot plăti aproape 12.000 de lei.

5000 de lei pentru 3 nopți la Sinaia

În timp ce la Sinaia, pentru trei nopți la un hotel de trei stele, un cuplu va trebuie să plătească chiar și 5209 lei. În preț este inclus, desigur și micul dejun. La jumătate vor plăti cei care aleg aceeași locație, dar un hotel de două stele, pentru aceeași perioadă. Aproximativ 2100 de lei pentru trei nopți se va plăti la o pensiune de trei stele.

Între 2000-2100 de lei sunt oferte și la Predeal, la un hotel de trei stele, pentru două persoane. Dar suma se schimbă în funcție de mesele oferite.

Revelion la cabană versus revelion exclusivist

Sunt și persoane care preferă să stea departe de toată agitația, alături de cele mai dragi persoane și atunci aleg să închirieze o cabană izolată pe vârf de munte sau să se bucure de toate tradițiile alegând zone precum Moldova sau Maramureș.

Din ce în ce mai multe persoane au ales să meargă în destinații exotice, optând mai ales pentru Revelion în Dubai. Iar prețurile din aceste locuri nu sunt accesibile decât celor cu conturile doldora de bani. Astfel pentru patru zile și trei nopți în perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, un cuplu poate plăti între 6400 – 16.000 de lei, pentru o cameră.

Atenție la musafirii nepoftiți

La asemenea prețuri, orice client are pretenția ca totul să fie ca la carte. Doar că sunt situații în care se întâlnesc cu musafirii nepoftiți în camera de hotel precum ploșnițele.

Ce trebuie făcut? Când ajungeți în cameră, inspectați cu mare atenție salteaua și așternuturile.

Priviți cu atenție nu doar colțurile saltelei, dar și cele ale ramei patului. Fiți cu băgare de seamă și la zona de depozitare a bagajelor și insistați în locurile în care observați că sunt crăpături sau găuri. Ploșnițele pot fi aduse de un alt turist care să nu aibă habar. Verificați și sertarele și prizele, pentru că și în aceste locuri pot sta ascunse. Dar și scaunele, mai ales dacă sunt tapițate. E indicat ca atunci când mergeți la un hotel să aduceți și pungi mari de plastic în care să păstrați hainele folosite.