Piața „serviciilor mistice” din online. Aplicația de astrologie care te va lăsa cu gura căscată

Piața „serviciilor mistice” din online. Aplicația de astrologie care te va lăsa cu gura căscată
Într-o cameră cu pereți albi, cu pardoseală de ciment, la etajul șase al unei clădiri de birouri din Chinatown, o mână de tineri creatori de conținut și ingineri se adună în fiecare zi pentru a pune mii de ani de cunoștințe astrologice într-un algoritm.

Piața „serviciilor mistice” din online. Potrivit descrierii de pe site-ul web al aplicației, Co-Star este „o diagramă astronomică a cerului bazată pe ziua, ora și locul exact în care te-ai născut”.

Aceasta se diferențiază de concurenții săi prin utilizarea „datelor de la NASA” și a unui algoritm propriu cu horoscopuri unice, oferite în fiecare zi pentru utilizatori și livrate sub formă de notificări push. 

Mesajele transmise de Co-Star către utilizatori

Stilul mesajelor transmise către utilizatori (direct, puțin magic și uneori nepoliticos) a generat nenumărate meme și continuă să-i conducă pe utilizatori către aplicație la aproape patru ani de la înființare. 

„De când am descărcat Co-Star la începutul acestui an, am primit notificări precum: verifică-ți ego-ul sau uită-te în oglindă și întreabă-te cine este șeful?”, spune un utilizator.

Este aplicația perfectă pentru momentul actual. Liberă și elegantă, mai mult decât ocazional sceptică și realizată pentru a fi distribuită pe social media. Faptul că este vorba despre astrologie este aproape întâmplător, dar evident că asta a contribuit la popularitatea sa. Pentru că astrologia, după cum probabil ați auzit, este în tendințe.

Social media și astrologia

Piața „serviciilor mistice” din online. În ultimii cinci ani, practica s-a transformat în unul dintre pilonii principali ai internetului. Ceea ce a fost odată în principal un subiect de discuție între femei a pătruns aproape în fiecare colț al rețelelor sociale. 

Conversațiile despre tranzitele planetare și despre ceea ce Fecioarele ar putea fi apte să facă în conflicte pe internet. Acestea sunt peste tot pe Instagram și Twitter. Co-Star în sine are peste 800.000 de adepți pe Instagram.)

Acum este mai ușor să vă amintiți zilele de naștere ale prietenilor, deoarece vor începe să posteze pe Instagram despre „sezonul Taurului” sau „vibrațiile Peștilor” înainte de onomastica lor. Horoscopurile sunt atât de populare încât chiar și David Brooks vorbește despre ele.

Piața „serviciilor mistice”

Piața „serviciilor mistice”, care include astrologia, precum și servicii de citirea aurei formează acum o industrie de 2,2 miliarde de dolari. Bineînțeles, aceste tipuri de servicii s-au mutat în online. Mai mulți dezvoltatori de aplicații au intervenit pentru a genera bani din tendință. 

Aplicația Sanctuary percepe utilizatorilor 19,99 dolari pe lună pentru „lecturi personalizate în direct. Acestea sunt făcute la cerere, cu astrologi profesioniști”. 

O aplicație de „personalitate” care folosește diagrame natale pentru a determina tiparele utilizatorilor a devenit virală după ce Channing Tatum a postat un videoclip pe Instagram în care acuză platforma că este prea exactă. 

Co-Star se poate descărca gratuit, dar utilizatorii pot plăti 2,99 de dolari pentru a introduce informațiile despre naștere ale prietenilor sau partenerilor în aplicație. 

Horoscop Minerva – 10 martie. Careul în T cu focar Jupiter tranzit aduce unii miniștri într-un ring de box