Piedone face ce a promis: Arată, în premieră, rapoartele Curții de Conturi de la Sectorul 5. Tunuri de milioane!

Piedone face ce a promis: Arată, în premieră, rapoartele Curții de Conturi de la Sectorul 5. Tunuri de milioane!
Noul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a publicat pe site-ul Instituției rapoartele Curții de Conturi care vizează perioada 2018-2019 și parțial 2020. Edilul spune că în aceste documente se regăsesc „ilegalități de ordinul milioanelor de lei”.

„Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Popescu Piedone, a promis, încă de la preluarea mandatului, că cetățenii vor avea acces la orice informație legată de Primărie și că transparența va fi cuvântul de ordine cât timp se va afla la conducerea instituției. În acest sens, edilul Sectorului 5 a făcut publice rapoartele ultimelor controale ale Curții de Conturi pe pagina web a administrației publice locale. Controalele privesc activitatea Primăriei Sectorului 5 din anii 2018, 2019 și parțial din 2020. Este pentru prima dată când astfel de documente sunt făcute publice pe site-ul Primăriei Sectorului 5.”, se anunță într-un comunicat al Primăriei Sector 5.

Deplasări decontate ilegal, plăți false, finanțări pentru ONG-uri și milioane de lei gaură

„În rapoartele Curții de Conturi se regăsesc deplasări făcute ilegal pe sume foarte mari, atât ale celor aflați în trecut la conducere, dar și ale unor angajați, plăți nejustificate pentru servicii de salubrizare neefectuate, plăți neînregistrate, neînregistrarea unor obligații certe față de terți, cheltuieli cu utilitățile de aproape 2 milioane de lei, înregistrate în 2018 chiar dacă acestea erau din 2017, sume de ordinul milioanelor de lei de recuperat de la vechea conducere și foști angajați ai primăriei sau finanțări ale unor ONG-uri care nu sunt de utilitate publică.”, se arată în anunțul oficial.

În plus, se dă un exemplu concludent și șocant: o deplasare în Franța a costat 150 de mii de euro!

„Un exemplu de deplasare făcută ilegal este cea de la Cannes (Franța), în perioada 10-13 martie 2020, pentru care a fost plătită suma de 753.911 lei (peste 150.000 de euro), în condițiile în care evenimentul legat de un târg expozițional la care ar fi trebuit să participe reprezentanți ai Primăriei Sectorului 5 fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.”, transmite Primăria Sectorului 5.
Rapoartele Curții de Conturi le puteți găsi aici: http://www.sector5.ro/transparenta-decizionala.

Fostul primar Daniel Florea, audiat la DNA

Joi, 19 noiembrie, au avut loc mai multe percheziții, inclusiv la sedii patronate de foștii primari PSD, din sectoarele 1 și 5. Daniel Florea, fostul primar al Sectorului 5 și fost judecător, a fost audit și la DNA, în aceeași zi.

Ofiţeri ai Poliţiei Judiciare din cadrul DNA au ridicat mai multe documente de la Economat SRL şi de la Primăria Sectorului 5.

„În urma solicitărilor venite din partea mass-media, vă aducem la cunoştinţă că ofiţeri ai Poliţiei Judiciare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat documente financiar-contabile de la societatea Economat SRL, dar şi alte documente din cadrul Primăriei Sectorului 5, de la departamentele de specialitate, legate de relaţia cu această societate comercială. Acţiunea ofiţerilor Poliţiei Judiciare din cadrul DNA are legătura cu achiziţia de tablete făcută de Economat SRL”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sectorului 5, potrivit Agerpres.

În casa Biancăi Drăgușanu miroase iar a flori. Diva se laudă cu un admirator secret