Piedone, primul care și-a depus oficial candidatura pentru primar. Ce a dus la BEC

Piedone, primul care și-a depus oficial candidatura pentru primar. Ce a dus la BEC
PSD, ProRomânia, PNL și USR-PLUS și-au anunțat candidații pentru primăriile Bucureștiului, dar niciunul dintre partide nu a depus dosare de candidați la BEC.

Cel care a spart gheața, fiind primul candidat din București care a dus la Biroul Electoral Central (BEC) dosarele de candidați (primar și consilieri), pentru sectorul 5, a fost Cristian Popescu Piedone, fostul primar de la sectorul 4. A primit număr de înregistrare, așa cum se vede din documentul pe care-l publicăm, emis sâmbătă, 8 august.

Piedone este primarul care și-a pierdut funcția după incendiul de la Colectiv, el demisionând  când a fost acuzat că a autorizat clubul fără să aibă aviz ISU. Acum, el și partidul care l-a propus, Partidul Puterii Umaniste-Social Liberal, așteapă validarea și eventualele contestații.

Cristian Popescu Piedone și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Sectorului 5, din partea PPU-SL și se va bate cu actualul primar Daniel  Florea și fostul primar al sectorului, Marian Vanghelie, care și el a anunțat că intră în cursă, dar nu a spus din partea cărei formațiuni. Piedone și-a început campania în sector, cu un grup de voluntari.

Cristian Popescu Piedone a depus la BEC liste cu peste 4.000 de semnături de susținere.

Alți candidați PPU-SL

Preşedintele PPU-SL Bucureşti şi preşedintele ADER au stabilit joi susţinerea candidaturii lui Neculai Onţanu la Primăria Sectorului 2, după ce PSD a anunțat că are alt candidat. Este vorba de Dan Cristian Popescu, acutalul viceprimar, lăsat baltă de PNL, al cărui membru era. Gabriela Firea a reușit să-l recruteze și să-l aducă în PSD.

Prin susținerea lui Onațanu, este consemnată a doua alianţă parafată de Umanişti la nivelul Capitalei, după cea semnată cu reprezentantul PSD Sector 4 la alegerile locale, actualul primar Daniel Băluţă. Pentru Sectorul 3, Ulise Toader va candida din partea formaţiunii umaniste.

Roger Federer, la 39 de ani. Petrece cu familia, în Elveția

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp