Ingrediente

Pentru pui și legume ( 4 – 6 porții)

500 gr piept de pui fiert, 2 – 3 morcovi medii fierți, 1 ceapă mare / 2 cepe medii, 1 ardei roșu mare, 6 ciuperci champignion medii, 70 gr mazăre verde , 70 gr fasole verde tubulară, 2 – 3 linguri ulei, 3 lingurițe sare, piper, curry după gust, 400 ml apă

Pentru orez

200 gr orez alb cu bob lung, 600 ml apă, 1 linguriță sare

Preparare

Începi prin a găti orezul. Într-o cratiță anti-aderentă pui apa la fiert. Când dă apa în clocot, adaugi sarea, apoi orezul. Lași să fiarbă la foc mic 20 de minute, amestecând constant să nu se lipească de cratiță. Când e fiert, îl strecori și îl clătești sub jet de apă rece. Astfel, obții un orez bob cu bob, care nu e lipicios.

Între timp pregătești puiul și legumele. Într-o cratiță pui apa la fiert. Când dă în clocot, adaugi puțină sare și apoi mazărea și fasolea. Lași la fiert aproximativ 20 de minute sau până când pătrunde furculița în legume. Speli bine ardeiul. Cureți ceapa, ciupercile și ardeiul de sâmburi. Tai ceapa, ardeiul, ciupercile și morcovii cubulețe de 1,5 cm.

Pieptul de pui îl tai  cubulețe sau îl despici în bucăți, după cum preferi. Pui o tigaie mare anti-aderentă la încălzit pe aragaz. Poți citi mai multe despre această metodă în articolele pe care ți le-am pregătit.  De aceea, nu încing uleiul înainte de a pune ceapa.

În tigaia încălzită adaugi ceapa. Amesteci cu o lingură de lemn, lași 2-3 minute pe foc mediu, apoi pui o linguriță de sare. Sarea va ajuta ceapa să elimine sucul, astfel nu se va prăji și va avea un gust dulceag. Pune 2 linguri de lichid (supă sau apă). Gătești ceapa până devine transparentă. Când ceapa e gata, adaugi ardeiul și gătești până se înmoaie. Adaugi apoi puiul și restul de sare.

Amesteci și lași pe foc 3 – 4 minute. Pune ciupercile în tigaie și gătește-le până scade zeama rezultată (aproximativ 10 minute). Când ciupercile sunt gata, adaugă restul de legume: morcovii, mazărea și fasolea scurse de apă. Mai lași 5 minute pe foc amestecând. La final, adaugă orezul treptat, pentru a-l încorpora uniform. Potrivește de sare și piper sau curry, după gust, adaugă puțin ulei de floarea-soarelui, ideal presat la rece, pentru un plus de savoare. Pilaful este gata.

Sursa: Mamachef.ro

Ce a ars în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu. Au fost distruse opere de artă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri