Pizza de casă cu margini cu cașcaval

Cine poate să refuze o felie de pizza? Nimeni! Iar pizza făcută în casă, din ingrediente sănătoase, e tot ce aveți nevoie pentru o după-amiază leneșă în fața televizorului. Această rețetă nu e numai o pizza, banală, ci una specială, cu marginile pline de cașcaval. Care abia așteaptă să fie rupte și savurate.
Într-un castron încăpător se pune făina, drojdia și sarea. Se amestecă și se pune deasupra lor apa călduță. Se frământă totul până când se obține un aluat lipicios. Peste aluat se pune uleiul și apoi se frământă până când se încorporează tot uleiul în aluat. Ca atare se lasă la dospit pentru aproximativ o oră. Aluatul se împarte în două bucăți, din care se formează două bile. Prima bilă se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cu degetele încercați să o întindeți cât mai mult și să îi dați o formă rotundă.
Marginile se subțiază, și se ung cu cremă de brânză, după care de pun de jur împrejur bucăți de cașcaval tăiate în formă de batoane. După ce ați format un cerc de cașcaval, se trage aluatul deasupra lor, dinspre margini, pentru a le acoperi complet. E important să rulați marginile foarte bine în așa fel încât să acopere crema de brânza și cașcavalul și să nu se desprindă în timpul coacerii.
După aceea de pregătește pizza propriu-zisă: se unge blatul cu sos de roșii, se distribuie deasupra feliile de salam, iar peste acestea cașcaval dat pe răzătoare. Pizza de casă cu margini cu cașcaval se coace în cuptorul preîncalzit( 230 de grade C) pentru 15 minute. Când se scoate din cuptor, se unge cu untul topit amestecat cu usturoiul granulat. Acest pas este opțional. Se repetă pașii pentru a doua pizza.
Sursa: Facebook / Simona Trușcăhttps://www.facebook.com/reel/1545893269249164