Simona Ionescu / Redactor Șef

Pizza de casă cu margini cu cașcaval

Pizza de casă cu margini cu cașcaval
Dacă până acum mergeați la Pizza Hut ca să savurați acest deliciu, acum aveți alternativa home made.

Cine poate să refuze o felie de pizza? Nimeni! Iar pizza făcută în casă, din ingrediente sănătoase, e tot ce aveți nevoie pentru o după-amiază leneșă în fața televizorului. Această rețetă nu e numai o pizza, banală, ci una specială, cu marginile pline de cașcaval. Care abia așteaptă să fie rupte și savurate.

Ingrediente  pentru pizza de casă cu margini cu cașcaval ( 2 bucăți)

  • 500g făină;
  • 310g apă călduță;
  • 7g drojdie uscată;
  • un praf de sare;
  • 50g ulei;
  • ~150g cașcaval;
  • 50g crema de brânză;
  • salam;
  • ~30g sos de roșii;
  • 15g unt;
  • 1 linguriță usturoi granulat.

Mod de preparare

Într-un castron încăpător se pune făina, drojdia și sarea. Se amestecă și se pune deasupra lor apa călduță. Se frământă totul până când se obține un aluat lipicios. Peste aluat se pune uleiul și apoi se frământă până când se încorporează tot uleiul în aluat. Ca atare se lasă la dospit pentru aproximativ o oră. Aluatul se împarte în două bucăți, din care se formează două bile. Prima bilă se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cu degetele încercați să o întindeți cât mai mult și să îi dați o  formă rotundă.

Marginile se subțiază, și se ung cu cremă de brânză, după care de pun de jur împrejur bucăți de cașcaval tăiate în formă de batoane. După ce ați format un cerc de cașcaval, se trage aluatul deasupra lor, dinspre margini, pentru a le acoperi complet. E important să rulați marginile foarte bine în așa fel încât să acopere crema de brânza și cașcavalul și să nu se desprindă în timpul coacerii.

După aceea de pregătește pizza propriu-zisă: se unge blatul cu sos de roșii, se distribuie deasupra feliile de salam, iar peste acestea cașcaval dat pe răzătoare. Pizza de casă cu margini cu cașcaval se coace în cuptorul preîncalzit( 230 de grade C) pentru 15 minute. Când se scoate din cuptor, se unge cu untul topit amestecat cu usturoiul granulat. Acest pas este opțional. Se repetă pașii pentru a doua pizza.

Sursa: Facebook / Simona Trușcăhttps://www.facebook.com/reel/1545893269249164

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre