După ce veți prepara aceste bulete cu broccoli, cartofi și cașcaval, garantat veți uita de celelalte preparate din „familie”. Sunt absolut delicioase și servesc ideal ca și gustare, dar și ca un aperitiv simandicos atunci când pregătiți o masă festivă.
Conopida verde – așa-numitul broccoli este o legumă gustoasă și sănătoasă, care poate fi cumpărată de la orice magazin alimentar. Aspectul său seamănă cu conopida sau cu sparanghelul. Forma sa neobișnuită nu îl împiedică să fie o sursă valoroasă de vitamine și minerale. Important este că în broccoli găsim antioxidanți care acționează și inhibă proliferarea radicalilor liberi.
Broccoli este considerat un aliment nutritiv şi sănătos. Conține vitaminele C, K din grupul B şi acid folic și minerale, fiind o sursă valoroasă de potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, mangan și crom. Alți nutrienți găsiți în conopidă verde sunt proteinele, fibrele dietetice, luteină, zeaxină, flavonoide și beta-caroten. Broccoli este o legumă inclusă în dietele de slăbire, conținând doar 35 de calorii în 100 de grame.
Conopida verde funcționează nu numai în dietele de slăbire, ci și în meniul vegetarian. Leguma vă permite să suplimentați nivelul de proteine din organism. Proteina care se găsește în conopida verde este similară proteinei care se găsește în cerealele și produsele din carne.
Iată aşadar o reţetă potrivită pentru o zi călduroasă de vară propusă de bloggerul culinar, Liana Sabău. Reţeta o găsiţi şi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie cu poze şi explicaţii în paşi.
View this post on Instagram
Ingrediente pentru bulete cu broccoli și cașcaval
300 g broccoli
600 g de cartofi
1 ou
50 g de pesmet
ulei, sare, piper după gust
100 g de cașcaval sau mozzarella
Pentru prăjire: făină
pesmet,
1 ou
Mod de preparare
Se fierb cartofii și broccoli. Într-un castron, se adaugă broccoli, piureul de cartofi, un ou, parmezanul și pesmetul, sare și piper și se zdrobește totul cu o furculiță pentru a forma un amestec omogen. Opțional, puteți folosi un blender vertical. Aluatul astfel pregătit are o culoare verde absolut delicioasă. Se ia câte o bilă de aluat, se umple cu brânză și se închide formând o chiftea. Se tăvălesc chiftelele în făină, ou și pesmet. Se coc în cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius cu puțin ulei sau se prăjesc în ulei încins până devin aurii.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook