Cum să preparați cașcaval de casă în 3 ore. Rețeta nu este grea deloc

Cașcavalul de casă se taie ușor și este ideal pentru sandwich-uri sau platouri cu aperitive reci. Evident, poate fi îmbunătățit, după gust, cu ierburi aromatice, nuci, semințe sau alte condimente. Iată rețeta oferită de Bucatarul.eu.
Înainte de a citi rețeta aflați că primele dovezi despre prepararea brânzei au fost găsite pe picturile mormintelor egiptene (4.000 î.H.) care ilustrează modalitățile de fabricare.
Independent de acestea, există și o legendă conform căreia, un comerciant arab ce călătorea prin deșert, a cărat lapte într-un recipient făcut din stomac de oaie. Enzima (cheagul) din căptușeala stomacului, în contact cu căldura, a făcut ca laptele să se închege, separându-se astfel în caș și zer. Cum nu avea ce altceva să consume, arabul a băut zerul, care îi ținea de sete, iar cașul l-a mâncat, pentru că a descoperit că avea o aromă plăcută și îi ținea de foame.
În timp, cașului rezultat în mod natural, i s-a adăugat sare, descoperindu-se că aceasta conservă brânza astfel obținută. Se crede că negustorii din Asia Centrală au adus meșteșugul fabricării brânzeturilor în Europa, iar romanii au transformat-o rapid într-o artă fină, producând cașcaval. Elita romană avea bucătării și depozite separate pentru brânză, numite careale.
-1 l de lapte
-1 lingură de sare
-200-300 g de smântână
-3 ouă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook