Cum să preparați cașcaval de casă în 3 ore. Rețeta nu este grea deloc

Cum să preparați cașcaval de casă în 3 ore. Rețeta nu este grea deloc
Cașcavalul făcut acasă este un preparat absolut delicios și aromat, se prepară incredibil de simplu, din cele mai banale și accesibile ingrediente.

Cașcavalul de casă se taie ușor și este ideal pentru sandwich-uri sau platouri cu aperitive reci. Evident, poate fi îmbunătățit, după gust, cu ierburi aromatice, nuci, semințe sau alte condimente. Iată rețeta oferită de Bucatarul.eu.

Înainte de a citi rețeta aflați că primele dovezi despre prepararea brânzei au fost găsite pe picturile mormintelor egiptene (4.000 î.H.) care ilustrează modalitățile de fabricare.

Independent de acestea, există și o legendă conform căreia, un comerciant arab ce călătorea prin deșert, a cărat lapte într-un recipient făcut din stomac de oaie. Enzima (cheagul) din căptușeala stomacului, în contact cu căldura, a făcut ca laptele să se închege, separându-se astfel în caș și zer. Cum nu avea ce altceva să consume, arabul a băut zerul, care îi ținea de sete, iar cașul l-a mâncat, pentru că a descoperit că avea o aromă plăcută și îi ținea de foame.

În timp, cașului rezultat în mod natural, i s-a adăugat sare, descoperindu-se că aceasta conservă brânza astfel obținută. Se crede că negustorii din Asia Centrală au adus meșteșugul fabricării brânzeturilor în Europa, iar romanii au transformat-o rapid într-o artă fină, producând cașcaval. Elita romană avea bucătării  și depozite separate pentru brânză, numite careale.

Ingrediente pentru cașcaval de casă

-1 l de lapte

-1 lingură de sare

-200-300 g de smântână

-3 ouă

Mod de preparare, pas cu pas

  1. Puneți laptele la fiert și adăugați sarea.
  2. Între timp bateți smântâna cu ouăle.
  3. Când laptele va începe să fiarbă, adăugați amestecul de smântână și fierbeți timp de aproximativ 5 minute, amestecând.
  4. Când masa va începe să se separe de zer, puneți-o într-o sită sau tifon.
  5. Lăsați să se scurgă tot zerul.
  6. După câteva ore puteți consuma cașcavalul. Veți obține cașcaval cu găuri, dacă veți adăuga bicarbonat de sodiu.
  7. Dacă veți adăuga un pic de turmeric, atunci cașcavalul va fi de culoare galbenă.
  8. De asemenea puteți experimenta, adăugând diverse ierburi aromatice (de exemplu, mărar sau pătrunjel) și mai puțină sare.

 

Recomandarile noastre