Cum să preparați cașcaval de casă în 3 ore. Rețeta nu este grea deloc

Cașcavalul de casă se taie ușor și este ideal pentru sandwich-uri sau platouri cu aperitive reci. Evident, poate fi îmbunătățit, după gust, cu ierburi aromatice, nuci, semințe sau alte condimente. Iată rețeta oferită de Bucatarul.eu.
Înainte de a citi rețeta aflați că primele dovezi despre prepararea brânzei au fost găsite pe picturile mormintelor egiptene (4.000 î.H.) care ilustrează modalitățile de fabricare.
Independent de acestea, există și o legendă conform căreia, un comerciant arab ce călătorea prin deșert, a cărat lapte într-un recipient făcut din stomac de oaie. Enzima (cheagul) din căptușeala stomacului, în contact cu căldura, a făcut ca laptele să se închege, separându-se astfel în caș și zer. Cum nu avea ce altceva să consume, arabul a băut zerul, care îi ținea de sete, iar cașul l-a mâncat, pentru că a descoperit că avea o aromă plăcută și îi ținea de foame.
În timp, cașului rezultat în mod natural, i s-a adăugat sare, descoperindu-se că aceasta conservă brânza astfel obținută. Se crede că negustorii din Asia Centrală au adus meșteșugul fabricării brânzeturilor în Europa, iar romanii au transformat-o rapid într-o artă fină, producând cașcaval. Elita romană avea bucătării și depozite separate pentru brânză, numite careale.
-1 l de lapte
-1 lingură de sare
-200-300 g de smântână
-3 ouă
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook