Rețetă de batoane de cheesecake cu zmeură

Rețetă de batoane de cheesecake cu zmeură
Acest desert este un mix între o clasică tartă cu brânză și niște gustări dulci pe care să le dați copiilor.

Ingredientele pentru această rețetă de batoane de cheesecake cu zmeură sunt simple și, mai ales, sănătoase. În plus, aspectul prăjiturii e unul fabulos, și e la latitudinea voastră să decorați cât mai creativ. Poate nu știați că zmeura se cultivă din două motive: pentru consumul fructelor în stare proaspătă și pentru procesare industrială. Din zmeură se extrage xilitolul, care este un îndulcitor artificial folosit mai ales în tratarea și prevenirea cariilor dentare.

Ingrediente pentru batoane de cheesecake cu zmeură

Crustă:  230g de biscuiți biscoff (sau orice alt biscuite)

– 140g unt topit

Swirl de zmeură: 200g zmeură (poate fi și zmeură congelată)

– 2 linguri de zahăr

Cheesecake: 600g cremă de brânză

– 150g iaurt grecesc (sau smântână)

– 180g zahăr

– 1 linguriță de extract de vanilie

– 2 linguri de făină

– 2 ouă

– un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

E important ca absolut toate ingredientele să fi aduse la temperatura camerei înainte să începeți prepararea prăjiturii.  Într-un robot de bucătărie, se pasează ingredientele pentru crustă și se toarnă într-o tavă de copt. Coaceți timp de 10mins la 180°C. Dacă robotul de bucătărie are nevoie de mai puțin unt pentru a obține o consistență omogenă, nu ezitați să folosiți mai puțin!

Combinați zmeura și zahărul într-o cratiță și fierbeți până când devin siropoase. Strecurați printr-o sită cu ochiuri. Lăsați să se răcească.

Amestecați ușor ingredientele pentru cheesecake până când se înmoaie. Adăugați ouăle la sfârșit și nu bateți prea mult. Se toarnă peste crustă. Dacă se bate prea mult poate duce la prea mult aer în aluat, ceea ce ar putea face ca cheesecake-ul să se scufunde după coacere.  Apoi, cu ajutorul unei lingurițe, adăugați sosul de zmeură peste cheesecake și începeți să marmorați.

Coaceți la 180°C  timp de 35 – 40de minute. Centrul ar trebui să fie încă un pic mișcător la final. Se lasă să se răcească și se dă la frigider pentru aproximativ 4 ore înainte de a o mânca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djamila (@milayinka)

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre