Broccoli, leguma care face minuni pentru mușchi și minte. E cel mai alcalin aliment!

Broccoli, leguma care face minuni pentru mușchi și minte. E cel mai alcalin aliment!
Conține multă vitamina C, dar și vitamina K, b vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor, dar și fibre solubile și insolubile.

A fost cultivată pentru prima dată în Italia și adusă în America și Anglia, undeva prin anii 1700. Ce virtuți ieșite din comun are broccoli.

Broccoli, leguma care face minuni pentru mușchi și minte

Specialiștii spun despre broccoli este excepțional în purificarea sângelui și este cea mai săracă legumă în carbohidrați. În urma unor studii amănunțite, s-a demonstrat că broccoli reușește să repare ADN-ul din celule și totodată să reducă riscul apariției atacului de cord.

Această legumă este însă benefică și pentru reducerea arsurilor la stomac și ține la distanță bolile cauzate de infecții bacteriene. În plus, grație vitaminei K pe care o conține, broccoli previne și bolile neurodegenerative, precum Alzheimer sau Parkinson.

O altă trăsătură importantă a broccoliului este faptul că este cel mai alcalin aliment, ceea ce îl face un mare ajutor în lupta împotriva cancerelor.

Consumat in stare cruda, broccoliul are un efect de alcalinizare foarte puternic. Poate fi introdus in salate, sucuri proaspete, supe sau gatit pe gratar.

Întărește sistemul imunitar

O altă virtute a legumei este că ajută sistemul nervos să funcționeze la capacitate maximă și favorizează creșterea regulată a masei musculare. De asemenea, broccoli combate infecția cu Helicobacter pylori și împiedică dezvoltarea cancerului mamar, de col uterin, de prostată, stimulând totodată și funcția hepatică și întărind sistemul imunitar.

Cine pune cataplasme cu extract de broccoli va reduce efectele razelor ultraviolete și va ține cancerul de piele la distanță. Dar leguma este și cel mai bun prieten al celor care vor să slăbească.

Gătiți ușor la abur

E important de știut că această legumă trebuie consumată gătită ușor, la abur, preț de câteva minute, dar cel mai bine ar fi dacă ați consuma-o crudă. Dacă o veți fierbe, își va pierde mult din calități. Atenție! Broccoli trebuie consumat cu moderație de cei care administrează medicamente pentru subțirea sângelui și există riscul apariției unui atac vascular cerebral.

Nu consumați mai mult de două căni cu broccoli pe zi pentru a nu face pietre la rinichi. De asemenea, există situații în care se pot forma gaze intestinale ce duc la apariția indigestiei.

 

Recomandarile noastre