Nu trebuie să fiți vegetarieni pentru a savura această Pizza cu legume de toamnă. Ea e pur și simplu delicioasă și trebuie profitat de moment pentru a o prepara. Toamna, toate legumele sunt în elementul lor. Le găsiți proaspete, crescute natural, bio. Înainte de a vă apuca de treabă, trebuie să știți că la orice rețetă de pizza, ingredientele se împart în două categorii: ingrediente pentru aluat de pizza, ingrediente pentru sos de roșii și ingrediente pentru topping.
Pizza cu legume de toamnă – Ingrediente
Ingrediente pentru aluat de pizza: 350 gr făină tip 650
150 ml apă caldă
20 ml ulei de măsline
5 gr drojdie uscată sau 20 gr drojdie proaspătă
2 gr sare
Ingrediente pentru sos de roșii: 500 gr roșii bine coapte
1-2 linguri de ulei de măsline
1-2 căței de usturoi
sare și piper
4-5 frunze de busuioc proaspăt
Ingrediente pentru topping: 300 gr mozzarella
1 vânătă
1 dovlecel
câteva ciuperci brune
1 ceapă roșie
roșii cherry
sare și piper
felii de roșii
frunze de busuioc
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
În primul rând se va pregăti aluatul de pizza, care necesită un timp de dospire. Pentru reușita aluatului, dar și pentru a economisi timp, Vlăduț de la „Neatza cu Răzvan și Dani” ne sfătuiește să pregătim aluatul de seara și să-l lăsăm la frigider până a doua zi.
Amestecăm, într-un bol, drojdia cu zahărul până se lichefiază. Diluăm amestecul cu 1-2 linguri de apă caldă și lăsăm compoziția să se odihnească timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.
Trecem făina prin sită și o amestecăm cu sarea. Creăm o adâncitură la mijlocul făinii unde vom pune drojdia activată. Adăugăm câte puțin din apa caldă, alternativ cu uleiul și amestecăm intens, încorporând treptat în acest amestec și făina din vas. Frământăm aluatul mai întâi în vas, apoi pe masa de lucru presărată cu făină până devine elastic.
Punem aluatul pentru pizza înapoi în vas, îl acoperim cu un ștergar umezit cu apă fierbinte și îl lăsăm la dospit, la loc cald, pentru aproximativ 40-50 de minute.
Cum pregătim sosul de roșii pentru pizza cu legume de toamnă
Într-o tigaie încăpătoare punem uleiul de măsline și îl încingem la foc mediu. Adăugăm un cățel de usturoi curățat și tocat mărunt, pe care îl amestecăm în uleiul încins timp de un minut. Apoi adaugăm roșiile decojite și tocate mărunt și frunzele de busuioc rupte sau tocate mărunt. Fierbem sosul de roșii până când se reduce la jumătate și devine consistent. Asezonăm sosul de roșii cu sare și piper, apoi îl lăsăm să se răcească până când asamblăm pizza.
Între timp, pregătim legumele și mozzarella pentru topping. Vânăta și dovlecelul se taie rondele, sau se feliază pe lungime, după preferințe. Apoi se rumenesc feliile de vânătă și dovlecel în puțin ulei. Ceapa se feliază grosier și se trage la tigaie doar până își degajă aroma. Ciupercile se frig pe grillul încins până se pătrund.
Peste aluatul de pizza se întinde un strat din sosul de roșii, apoi se așază legumele și se presară mozzarella răzuită. Pentru un aspect mai plăcut, mozzarella se va presăra mai mult printre legume.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook