Pizza pe mămăligă. I se spune Mămălizza sau pizza polenta

Pizza pe mămăligă. I se spune Mămălizza sau pizza polenta
Pizza pe mămăligă se numește pizza polenta în Italia. Cu alte cuvinte, dacă ți-a rămas mămăligă, nu o arunca! Fă o Mămălizza! Uite rețeta!

Pizza pe mămăligă a fost inventată de italieni. Când le-a rămas mămăligă (polenta), nu au aruncat-o și au băgat-o la cuptor cu topping-uri din frigider.

Pizza pe mămăligă. Rețeta

Pizza pe mămăligă . Iți place pizza, dar și mămăliga? E simplu, faci o Mămălizza sau pizza polenta. E o rețetă foarte simplă.

Pizza cu blat din mălai în loc de făină de grâu. Rețete de pizza cu ciuperci, salam, mozzarella, roșii cherry.

Cu ceva brânzeturi, salam sau șuncă, ciuperci, roșii și ce mai aveți prin frigider. Mai ales că la acest blat se poate folosi și mămăligă rece rămasă din ziua anterioară.

Ingrediente

Blat de mămăligă

  • 150 g mălai
  • 600 g apă
  • ½ linguriță sare
  • 1 lingură de ulei pentru uns hârtia de copt. Rețeta aici

Topping (la alegere)

  • 50 g felii de salam, șuncă presată, bacon
  • 1-2 ciuperci proaspete
  • 50 g mozzarella rasă sau proaspătă (bile)
  • 50 g cașcaval ras
  • 4-5 roșii cherry stropite cu un pic de ulei de măsline, sare, busuioc uscat, usturoi granulat.

Mod de preparare

  • Puneți pe tava cuptorului cu hârtie de copt și așezați inelul pentru tort, reglat la 27-28 cm diametru. Se unge hârtia din interior cu un pic de ulei (cu pensula) și apoi se turnă mămăliguța caldă (rețeta aici). Se nivelează cu spatula.
  • Dacă mămăligaa este rece, și mai bine! E nevoie de cca. 600-700 grame de mămăligă pentru acest blat. Aceasta trebuie un pic frământată cu mâna umedă și apoi pusă în formă.
  • Se poate aplatiza cu palma unsă cu puțin ulei sau cu dosul unei linguri unse. Chiar nu contează cum e la suprafață pentru că oricum vine topping deasupra.
  • Acest blat de mămăliguță se poate face și în avans cu o zi și se păstrează la frigider acoperit cu folie alimentară de plastic (ca să nu se usuce).
  • Se încinge bine cuptorul la 230 C (treapta maximă la aragaz cu gaz).
  • Se pune blatul de mămăligă la copt 15 minute. Se va usca un pic și va deveni auriu.

Pizza pe mămăligă. Recomandări

Fiecare își compune pizza pe mămăligă după gustul lui. Poate fi un mix de mozzarella maturată și cașcaval ras, câteva felii de salam uscat și 2 ciuperci feliate foarte subțire..

Sunt bune 4-5 roșii cherry, spălate și foliate, asezonate cu sare, usturoi granulat, busuioc uscat și o linguriță de ulei de măsline.

Nu e greșit dacă folosiți pastă de roșii, măsline negre sau verzi, fâșii de ardei gras, bacon sau kaiser. Puteți pune și oregano uscat, dacă că place.

Ordinea corectă a toppingului: 1/2 brânză rasă, ciuperci, un 1 praf de sare, 1/4 brânză, felii de roșii cherry marinate, felii de salam (băgate pe sub roșii ca să nu se ardă) și restul de 1/4 brânză rasă.

Se pune tava cu pizza pe mămăligă la cuptor (la 230 C) și se coace circa 12 – 15 minute. Verificați să nu se ardă.


Popcornul: un deliciu pentru adulți și un pericol pentru cei mici. De ce copii nu ar trebui să îl mănânce