Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcinte Tamales, preparatul culinar la fel de vechi ca istoria. Prima dată s-au gătit în anul 5000 î.e.n. E ceva de vis!

Plăcinte Tamales, preparatul culinar la fel de vechi ca istoria. Prima dată s-au gătit în anul 5000 î.e.n. E ceva de vis!
Dacă vă e poftă de ceva cu totul senzațional, atunci e momentul să încercați tamales, acele plăcințele pufoase din aluat fraged, pe care le puteți umple cu brânză, carne, diferite tipuri de verdețuri sau fructe.

Potrivit specialiștilor, aceste minunății s-au pregătit încă din anul 5000 î.e.n, desigur într-o altă formă. Au fost apreciate de azteci, tolteci, mayași care le găteau înfășurate în frunze de porumb sau în frunze de banane și le foloseau chiar și ca provizii pe timpul războaielor. Noi, în loc de frunze de banane putem folosi cojile, pe care le uscăm înainte cu o zi de preparare.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti minunatele plăcințele aveți nevoie 2 cepe (150 g), 1 lingură cu sare,  4 căni cu apă, 3 ardei cayenne, 1 cățel de usturoi, 1 kilogram de făină de porumb, 10 frunze de banane (sau porumb), 2 ½ căni cu margarină, 5 gogonele mari, 2 căni cu supă de pui, 500 gr pui fără oase, 4 linguri cu ulei de floarea soarelui, 1 lingură cu praf de copt.

Tamales s-au făcut prima dată în anul 5000 î.e.n.

Mod de preparare

Începeți prin a prepara aluatul. Puneți într-un castron mai mare trei căni cu apă și adăugați o lingură cu sare. Turnați treptat făina de porumb și amestecați bine pentru a nu se forma cocoloașe. Este important ca aluatul să fie destul de moale. Pentru a obține o pastă fină, puneți și supă de pui și mai frământați până ce lichidul se absoarbe complet.

Cum se pregătește sosul

Puneți apă într-o cratiță și încălziți la foc mediu. Adăugați gogonelele, usturoiul și ceapa și fierbeți timp de zece minute. Când ingredientele sunt fierte, puneți într-un bol și amestecați bine pentru a obține un sos omogen. Încălziți uleiul într-o cratiță și adăugați apoi sosul, apoi lăsați să fiarbă timp de cinci minute.

Plăcințele pentru toate gusturile

Cum să pregătiți tamales

Luați o frunză de banane, adăugați două linguri cu aluat și puneți apoi o lingură cu sos și carnea de pui, tocată sau tăiată bucățele foarte mici. Procedați la fel până se termină compoziția. Aveți grijă ca amestecul să nu curgă. Pregătiți o oală mare cu apă clocotită și fierbeți treptat plăcințelele sau le puteți introduce la cuptor pentru copt.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre