Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcinte turcești cu brânză, o rețetă minune. Nu există să nu-ți iasă!

Plăcinte turcești cu brânză, o rețetă minune. Nu există să nu-ți iasă!
Turcii ne-au învățat să facem sarmale, dar bucătăria lor e o sursă inepuizabilă de rețete deosebite.

Aceste plăcinte turcești cu brânză sunt ușor de preparat și nu aveți nevoie de cântar pentru a cântări. Singurele accesorii sunt o cană de 200 ml și o lingură.

Ingrediente pentru plăcinte turcești cu brânză

4 căni de făină

1,5 căni cu apă caldă

2 linguri de iaurt

1 lingură de oțet

1 linguriță sare

brânză topită și caș, pentru umplutură

ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare

Punem toate ingredientele în vasul de frământat și să frământăm bine. Apoi îl acoperim și lăsăm să se odihnească 15 minute. Aluatul rezultat îl împărțim în 10 bucăți egale. Deschidem fiecare bucată de aluat pe blatul presărat cu făină, și întindem până ajunge de  dimensiunea unei farfurii medii. Punem brânză pe jumătate din aluatul pe care l-am întins. Apoi acoperim cealaltă jumătate pe el. Și apăsăm marginile puțin cu mâinile.

În final, tăiem cu un cuțit marginea aluatului închis, pentru a-i da plăcintei o formă frumoasă și să presăm marginile cu o furculiță. Lăsăm plăcintele deoparte, să mai crească, acoperite cu o cârpă, ca să nu se usuce. Se prepară, în același mod, 10 plăcinte turcești cu brânză. După ce toate cele 10 plăcinte sunt gata, punem într-o tigaie uleiul la încins, iar când acesta este fierbinte prăjim, pe rând, plăcintele turcești cu brânză. Ideal e să folo0sim o tigaie adâncă, astfel încât plăcintele să se scufunde într-o baie de aulei.

În timp ce prăjim, e foarte important să le stropim pe partea de deasupra cu ulei încins, cu ajutorul unei linguri. În acest fel plăcintele turcești cu brânză nu vor rămâne plate ci se vor umfla, căpătând volum. După ce s-au rumenit se lasă la scurs pe prosoape de hârtie. Ideal este să fie servite calde. După dorință, puteți condimenta brânza folosită la umplutură, cu mirodenii, ierburi proaspete sau diverse tipuri de brânzeturi fermentate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 👉Tam 😘TUTAN ♥️YEMEK 😍Tarifleri (@yerliuruncom)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre