Planta prietenă a diabeticilor. E pur și simplu o minune a Divinității

Planta prietenă a diabeticilor. E pur și simplu o minune a Divinității
Folosită ca plantă aromatică și medicinală din cele mai vechi timpuri, salvia rămâne un remediu extraordinar în prevenirea diabetului.

Suferiți de diabet și căutați soluții pentru a vă ține glicemia sub control? Salvia este una dintre cele mai bune plante care ține sub control nivelul de zahăr din sânge.

Rezultatele unui studiu realizat pe un număr de 40 de pacienți cu diabet și colesterolul ridicat au fost publicate în Complementary Therapies in Medicine. Toți participanții au avut la final niveluri mult mai mici ale glucozei. De asemenea, au fost reduse nu doar colesterolul, ci și trigliceridele și colesterolul LDL.

„Frunzele de salvie pot fi sigure și au efecte anti-hiperglicemiante și de îmbunătățire a lipidelor la pacienții hiperlipidemici și diabetici de tip 2”, au spus savanții care au făcut studiul. Același efect bun l-a avut salvia și asupra a 80 de persoane cu diabet zaharat slab controlat, salvia făcând minuni și în acest caz.

Responsabil de beneficiile organismului este acidul rosmarinic

Salvia conține un ingredient cu beneficii uriașe asupra organismului, e vorba de acidul rosmarinic, care este responsabil de combaterea inflamației și a zahărului în sânge. De asemenea, salvia mai conține și camfor, care s-a dovedit științific că stimulează terminațiile nervoase când este aplicat sub formă de ulei.

Salvia ține diabetul la distanță

De asemenea, acizii canonici și fenolici au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante care activează moleculele ce ajută la reglarea zahărului din sânge și înlătura inflamația.

Îmbunătățește dispoziția și sănătatea cerebrală

Dar beneficiile salviei nu se opresc aici. Studiile au arătat că această minunată plantă împiedică formarea plăcilor de amiloid, care avansează boala Alzmeiher prin formarea lor la nivelul creierului. Și tot salvia este cea care ajută la îmbunătățirea dispoziției și a performanței cognitive, chiar și după administrarea unei singure doze.

Pe de altă parte, salvia a fost folosită din cele mai vechi timpuri la diminuarea simptomelor menopauzei, a dereglărilor hormonale și a dezechilibrelor de lactație, care apar în perioada alăptării și reglează menstruația abundentă. Atenție! Nu se recomandă femeilor însărcinate. Nu în ultimul rând, încă din Evul Mediu, salvia a fost utilizată pentru a trata durerile în gât.

Recomandarile noastre