Poliția, insensibilă la drama adolescentei fugite de acasă. Fata povestește ororile prin care trece, deși a reclamat oamenilor legii

Poliția, insensibilă la drama adolescentei fugite de acasă. Fata povestește ororile prin care trece, deși a reclamat oamenilor legii
Mărturii cutremurătoare au fost făcute de o adolescentă din județul Botoșani care a fugit de acasă la finele acestei săptămâni. Cazul ei a devenit public după ce familia a anunțat dispariția la poliție, iar oamenii legii au apelat inclusiv la mijloacele de comunicare în masă pentru a o găsi.

Iulia Baciu are 16 ani și a decis să fugă de acasă din cauza abuzurilor repetate la care a fost supusă. Adolescenta a luat legătura cu redacția Botoșani News pentru că a simțit nevoia să își spună povestea. Așa cum este ea în realitate, și nu cu au lăsat părinții ei să se înțeleagă. Aceasta a povestit că a ajuns să părăsească locuința familiei deoarece nu am mai suportat bătăile violente din partea tatălui său.

Fata le-a povestit jurnaliștilor că cel care i-a dat viață era un bărbat violent. Și care obișnuiește să consume băuturi alcoolice. Este violent tot timpul. Dar, de fiecare dată când mai consuma și alcool, devenea și mai agresiv . În noaptea în care fata decis să fugă de acasă, tatăl său au început să o bată în timp ce aceasta dormea. Era beat și nervos pe fiica sa, nu se știe de ce.

Drama adolescentei fugite de acasă: era bătută în continuu, de tată

„Am plecat deoarece mă bătea, mă făcea în toate felurile. Da, consumă alcool și stă până la 4:00 – 5:00 dimineața și țipă pe afară. Eu la acele ore dormeam și venea și mă lua la bătaie prin somn. Așa e mereu, cu fratele meu, de 20 de ani, și cu mama mea”, s-a confesat Iulia Baciu, jurnaliștilor.

În timp ce e căutată de autorități, Iulia a găsit sprijin și s-a refugiat la o femeie. Ea spune că este în afara oricărui pericol. Ea a mers, sâmbătă, la Poliție, pentru a le arăta și oamenilor legii că e teafără și nevătămată. Dar și pentru a le aduce la cunoștință,  din nou, viața plină de orori prin care a fost nevoită să treacă, practic de când a venit pe lume.

Poliția, sesizată și în trecut de violențele din familia Baciu

Culmea este că adolescenta le-a mai mărturisit jurnaliștilor că ea a semnalat poliției, în repetate rânduri, actele de violență din partea tatălui ei, însă nu s-a întâmplat nimic. Amintim că vineri polițiștii județului Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că minora Iulia Baciu, în vârstă de 16 ani, din comuna Coșula, a plecat de acasă în noaptea prrcedentă, și nu a mai revenit.

Sursa foto: Botoșani News