Ponturi de la specialiști: Faceți asta ca parfumul să fi mai intens pe durata întregii zile

Ponturi de la specialiști: Faceți asta ca parfumul să fi mai intens pe durata întregii zile
Purtarea parfumului este un gest ritual, mai ales la ocazii importante. Un gest care permite oamenilor să se simtă mai încrezători, senzuali, capabili să atragă atenția.

Întrebarea e cum să porți corect un parfum? Și, să știți, nu este deloc o întrebare banală. Există anumite zone specifice ale corpului unde parfumul poate fi aplicat în cel mai bun mod și poate rezista pe tot parcursul zilei.

Unde ar trebui să aplicați parfumul

Toată lumea crede că știe cum să se dea cu parfum. De obicei, punem o picătură de parfum pe ceafă și o picătură pe încheietura mâinii și apoi frecăm încheieturile. Zonele sunt corecte, dar frecarea încheieturilor mâinilor este foarte greșită. Acest gest distruge moleculele parfumului. Urmarea? Se poate schimba mirosul. Și poate parfumul mai puțin rezistent pe parcursul zilei.

Parfumul trebuie purtat pe zonele cele mai vascularizate ale corpului. Acestea sunt zonele cele mai calde. Ele permit parfumului să se elibereze lent. Urmarea: va rezista mai mult. Gâtul și încheieturile mâinilor sunt zone excelente, dar parfumul trebuie purtat și pe interiorul brațului, lângă clavicule, pe interiorul coapsei și în zona buricului, scrie Elle.com. O picătură de parfum trebuie purtată și în spatele genunchilor și pe glezne. Parfumul tinde să se ridice în sus.

Dacă doriți ca doar o notă mai subtilă a parfumului să fie simțită de cei din jur, alegeți doar câteva dintre aceste puncte. Pentru un efect mai intens, aplicați parfumul pe toate aceste părți ale corpului, atâta timp cât acesta are un miros mai subtil.

Ponturi ca parfumul să fi mai intens

Mulți oameni cred că trebuie să purtați o cantitate mare de parfum. Categoric nu, purtarea unei cantități prea mari de parfum va avea efectul opus, va fi neplăcut pentru voi și pentru cei din jur. Cum să te parfumezi fără a pulveriza? Doar o picătură în fiecare dintre zonele corpului menționate mai sus. Câte stropi de parfum să vă dați? Din nou, doar un singur puf. De asemenea, este important să luați în considerare modul de pulverizare a parfumului.

Flaconul nu trebuie ținut prea aproape de piele, ci la o distanță de aproximativ 10-15 cm. Mai există un mic truc de care trebuie să țineți cont pentru ca parfumul să se simtă cel mai bine și să dureze mai mult: aplicați-l imediat după un duș fierbinte. În contact cu apa caldă, porii pielii au tendința de a se dilata. Parfumul poate astfel să pătrundă.

Cum se păstrează parfumul

Pentru ca parfumul să-și păstreze aroma și să reziste pe piele, trebuie să acordați atenție modului în care îl păstrați. Majoritatea femeilor au acest obicei, greșit, de a ține parfumul în baie. Realitatea e că parfumului nu îi face bine să stea în umiditate, și nici la temperaturi ridicate. Este mai bine să păstrați sticla de parfum în dormitor și să vă asigurați că nu intră niciodată în contact direct cu razele soarelui.

Parfum pe haine. Da sau nu?

Regula este ca parfumul să fie purtat doar pe piele. Hainele pot fi pătate iremediabil dacă intră în contact cu parfumul, care conține alcool. Nu numai asta, dar este posibil să exagerezi și să ajungi să miroși prea bine. Cu toate acestea, dacă doriți să lăsați o urmă de parfum după voi, puteți folosi esența preferată pe haine.

Hainele pot fi parfumate numai cu ajutorul unui spray de parfum.  Dar e o întreagă manoperă. În primul rând, hainele trebuie să fie întoarse pe dos. De asemenea, parfumul nu trebuie pulverizat niciodată pe rochie, ci în cameră, în sus. Astfel se creează un nor de parfum în care poți trece rochia pentru câteva momente. Apoi, pur și simplu întoarceți rochia și îmbrăcați-o. totuși, înainte de a face o alegere de acest tip, este o idee bună să faceți câteva teste.

Unele țesături pot accentua foarte bine mirosul. Alte țesături, pe de altă parte, pot modifica intens mirosul și îl pot face mai puțin atrăgător. Dacă nu vă convinge ideea de a parfuma hainele, puteți încerca să vă parfumați lenjeria intimă, în primul rând sutienele.

Părul parfumat

Alternativ, este posibil să se parfumeze părul. Din nou, parfumul nu trebuie să fie pulverizat direct pe păr. Puteți pulveriza parfumul în sus, chiar deasupra capului, astfel încât o parte din particulele de parfum să cadă pe păr. Sau puteți pulveriza parfumul pe peria cu care doriți apoi să vă pieptănați. Este mai bine să evitați să pulverizați parfum pe accesoriile de păr. Acestea se pot păta și deteriora.