Postul negru, cea mai bună soluție în perioada pandemiei. Ce se întâmplă cu sistemul imunitar

Postul negru, cea mai bună soluție în perioada pandemiei. Ce se întâmplă cu sistemul imunitar
În această perioadă când pandemia de coronavirus își face din ce în ce mai mult de cap, postul negru vă este de mare ajutor.

Indiferent câte medicamente pentru ridicarea imunității ați lua, sunt momente în care parcă nimic nu funcționează. Care e cea mai bună soluție.

Postul negru, cea mai bună soluție în perioada pandemiei. Ce se întâmplă cu sistemul imunitar

Potrivit unor studii efectuate la Universitatea din California, există o soluție extrem de simplă, care ajută ca sistemul imunitar să funcționeze la capacitate maximă. Este vorba de postul negru, care reușește să regenereze sistemul imunitar. Cum se întâmplă acest lucru? Potrivit specialiștilor, odată cu începerea postului negru, celulele stem sunt stimulate în așa fel încât reușesc să producă globule albe noi, care au rolul de a apăra organismul împotriva bacteriilor.

Stopează hormonul care duce la apariția tumorilor

Specialiștii susțin că toate persoanele care reușesc să țină post negru pentru o perioadă de trei zile ajută celulele stem să treacă în modul de regenerare pentru a recrea sistemul. Un lucru la care nici măcar specialiștii nu s-au așteptat. Ce înseamnă asta? Că postul negru generează un nou sistem imunitar.

Și tot de pe urma postului negru de trei zile vor avea de câștigat și cei care suferă de cancer dar și persoanele cu o vârstă înaintată, al căror sistem imunitar este slăbit. În plus, postul negru reduce și enzima PKA, un hormon care duce la apariția tumorilor.

Ce factori influențează buna funcționare a sistemului imunitar

Pentru ca sistemul imunitar să funcționeze la parametri maximi, faceți mișcare în mod regulat și zilnic 30 de minute de exerciții moderate. În acest fel veți reduce la maxim riscul apariției răcelilor. Consumați ceai verde, dar și pește gras, bogat în acizi grași esențiali, cu rol în stimularea proceselor imunitare.

Introduceți în alimentația zilnică iaurturi probiotice, dar și kiwi, fructul cel mai bogat în vitamin C, ardei gras și morcovi. Zilnic, trebuie consumat un ou, care este o sursă de proteine de cea mai înaltă calitate, dar și carne roșie.

Sursă foto: playtech