Poți să arăți mai tânără și mai slabă, doar cu ajutorul coafurii. Stilistul ne dă exemple clare

Poți să arăți mai tânără și mai slabă, doar cu ajutorul coafurii. Stilistul ne dă exemple clare
Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker sunt doar după exemple de vedete trecute de 50 de ani și care arată tinere și fresh. După 40 de ani orice femeie se gândește cum să facă astfel încât să își păstreze o imagine cât mai tinerească. Noi avem câteva ponturi.

E lucru știut, femeile se caracterizează prin vanitatea lor. Și indiferent de vârstă,  întotdeauna caută modalități de a arăta uimitor. Ask Hairstyle, ajută să găsim cele mai interesante tendințe în coafură pentru femei de 40 de ani și peste. Veștile sunt îmbucurătoare. Și peste 40 de ani puteți purta plete lungi, dar și tunsori scurte.

„Dacă ești o femeie de 40 de ani sau mai mult, este important să ții cont de faptul că vârsta este doar un număr și că totul este o chestiune de atitudine, așa că trăiește și bucură-te de vârsta ta, prezentându-te să trăiești cu un stil elegant”, arată sursa citată.  A avea mai mult de 40 nu înseamnă că ar trebui să porți tunsori fără viață și stil. Coafurile cu părul strâns, cu volum, pe jumătate adunate sau un bob impresionant te vor face să arăți uimitor la o petrecere sau la birou.

Părul de lungime medie slăbește fața

Femeile de peste 40 de ani cu câteva kilograme în plus au două provocări atunci când aleg o coafură. Ar trebui să aleagă o coafură care are un efect de slăbire și care atrage atenția de la trăsăturile faciale nemăgulitoare, cum ar fi bărbia dublă, subliniind ochii și pomeții. Ar trebui să aleagă totodată și o coafură matură și elegantă, ideală pentru vârsta lor, fără să arate prea copilăresc.

O tunsoare de lungime medie este măgulitoare pe o față mai grasă și dă un stil foarte elegant pentru femeile de peste 40 de ani. Părul nu trebuie să depășească lungimea umerilor, iar vârfurile părului trebuie să aibă bucle vii, luminoase, pentru o încadrare lejeră a gâtului și feței. Coafurile în straturi sunt, de asemenea, potrivite, deoarece alungesc gâtul și fața. Pe de altă parte, o tunosare scurtă, stratificată și texturată este o opțiune excelentă pentru un stil ușor de întreținut.

Ce trebuie să faceți cu bretonul

Evitați bretonul greu, drept, în favoarea unuia cu aspect moale, texturat. Bretonul greu taie lungimea feței, făcând-o să pară mai rotundă și mai grasă. În schimb, încearcați un breton  care cade ușor doar pe o parte a feței.

Cât de lung să purtați părul

Părul drept este de asemenea potrivit femeilor cu câteva kilograme în plus.  Vă puteți alungi fața, și crea o senzație de subțirime  purtând părul lung și întins. Dar, atenție: evitați o lungime mai mare de mijlocul spatelui, deoarece părul prea lung poate părea neelegant.

Pentru un stil mai bun, tundeți părul în straturi pentru a-ți sublinia pomeții.

Acest truc este ideal dacă aveți o conformație a feței mai pătrată.  Adăugați volum părului lung doar pentru a face fața să pară mai mică. O altă idee e să optați pentru împletituri într-o parte.

Par creț nu e potrivit pentru oricine

Oricât de mult v-ar plăcea, evitați să adăugați multe bucle în păr dacă sunteți supraponderale. Acest lucru adaugă greutate feței. În schimb, adăugați volum lavârful părului, cu mousse sau gel. Dacă părul este creț natural, îl puteți tunde într-un stil foarte scurt, care să pună în evidență ochii și pomeții.

Și, nu în ultimul rând, amintiți-vă că 40 este a doua vârstă de 20 de ani, așa că nu ezitați să optați pentru coafuri ușoare de lungime medie peste 40.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre