Poveste adevărată. Cum s-a apucat de gătit Vlăduţ de la Neatza

Poveste adevărată. Cum s-a apucat de gătit Vlăduţ de la Neatza
Vlăduţ, responsabilul de arta culinară în cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani”, este un personaj care face diminețile și mai agreabile, deja de mai mult de un deceniu. De-a lungul vremii a preparat în fața telespectatorilor mii de reţete interesante, de poveste, fără să le repete.

El însuși are o poveste aparte. Să vedeți cum s-a apucat de gătit Vlăduț de la Neatza. Vlăduţ Florică, căci acesta e numele real al celebrului bucătar, deși este prezent în permanență în emisiune, și-a păstrat viața privată viața departe de ochii lumii. Glumeț și mereu bine dispus, nu a dezvăluit niciodată detalii despre viața sa personală.

Tot ce cunoaștem despre el este că este bucătar, că e pasionat de ceea ce face, și că încearcă mereu să prezinte rețete simple și accesibile. Vlăduț și-a descoperit pasiunea pentru gătit când era doar un puștan. Ulterior, a fost încurajat de părinți să urmeze cursurile unui liceu economic, unde să-și exerseze talentul.

În toată cariera sa, părinții au fost cei care i-au fost mereu aproape. Între timp, tatăl său a murit, însă mama lui este cea care îi oferă toată susținerea de care are nevoie. „Mama este cel mai mare susţinător al meu. Tata nu mai este, din păcate s-a dus. Dar mama este cel mai scump om din lumea asta. Am o mamă minunată”, a povestit acesta. El nu a vorbit niciodată despre viața sa sentimentală.

Cum s-a apucat de gătit Vlăduţ de la Neatza, de dragul unei puștoaice

Vlăduț a început să gătească în clasa a II-a. Nu a fost din nevoia de a-și prepara singur de mâncare de asta se ocupa mama sa. A vrut însă să dea pe spate o fetiță.

„Pasiunea pentru gătit a început când eram în clasa I, când începusem deja să pregătesc mici lucruri pentru părinți. În plus, aveam o vecină foarte drăguțică. Eu eram în clasa a II-a și ea în a III-a când i-am pregătit ceea ce aveam să numim «înghe-ciucalânghe», o mâncărică cu cărniță și sos, ca un fel de tocăniță. Și acum, când ne vedem, ne place să ne aducem aminte de acele vremuri și să povestim.

Văzând această pasiune a mea, părinții m-au încurajat și chiar atunci când a venit vremea să dau la liceu mi-au propus să urmez unul cu profil economic, de alimentație publică și turism. Eu voiam să dau la Tonitza, la arte plastice, dar nu regret nicio clipă că am urmat sfatul părinților și că am făcut liceul economic”, ne-a povestit, în urmă cu ceva timp, specialistul în gastronomie  .

Preparatele preferate ale lui Vlăduț

Cum nu există bucătar care să nu aibă pasiune pentru a mânca ceva deosebit, s-a aflat și secretul lui Vlăduț. Acesta ar mânca dulciuri într-una.

„Sunt pasionat de dulciuri. Dacă am vreo zi în care nu sunt în apele mele, e de ajuns să mă apuc să prepar ceva dulce, că uit de toate și simt cum mă relaxez. Pentru mine, prepararea dulciurilor este o metodă de destindere și relaxare. (…) Am foarte multe preparate inventate, iar rulada de bezea cu umplutură de zmeură și fistic este una dintre ele. Fac tot timpul dulciuri, pe care le adaptez în funcție de anotimp.

Cea mai frumoasă perioadă din an este aceea a sărbătorilor de iarnă, când mă simt pur și simplu un rege al dulciurilor. Îmi place foarte mult ca în casă să miroasă a scorțișoară, unt, vanilie. Îmi place să fac prăjituri pentru toată lumea, pentru vecini, pentru prieteni, pentru mama. În preajma sărbătorilor e un du-te-vino foarte frumos, astfel că mereu plimbăm de la o ușă la cealaltă farfurii cu prăjituri apetisante”, a mai dezvăluit Vlăduț de la Neatza.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre