Învățați și voi de la Vlăduț să preparați Pizza cu șuncă în patru moduri

Învățați și voi de la Vlăduț să preparați Pizza cu șuncă în patru moduri
Într-una din edițiile lunii octombrie de la Neatza cu Răzvan și Dani, Vlăduț a propus o rețeta de pizza. Bucătarul de la Neatza a folosit ca ingrediente salam picant, pere, gorgonzolla, nuci și smochine.

Pizza cu șuncă preparată în patru moduri, aceasta a fost ideea celebrului bucătar.  Cele patru tipuri de pizza nu sunt foarte diferite, având același aluat și același sos delicios de roșii. Însă, pe lângă șunca prezentă la fiecare topping, Vlăduț a mai adăugat și alte ingrediente precum salam picant, pere, gorgonzolla, nuci, smochine și ciuperci. În plus, sosul de roșii pe care Vlăduț l-a preparat cu ingrediente speciale, are un gust delicios.

Pizza cu șuncă preparată în patru moduri – Ingrediente

Pentru aluatul de pizza: 500 gr făină tip 650

250 ml apă caldă

50 ml ulei de măsline

10 gr drojdie uscată sau 25 gr drojdie proaspătă

5 gr sare

Pentru sosul de roșii: 400 gr pastă de roșii

1-2 linguri dulceață de ardei iute

sare și piper

frunze de busuioc

1-2 căței de usturoi

mozzarella

șuncă afumată

salam picant

pere

nuci pecan

smochine

ciuperci

Mod de preparare

Ca la orice rețetă de pizza se începe cu prepararea aluatului. Vlăduț ne recomandă să preparăm aluatul de seara și să-l lăsăm la dospit, la rece până a doua zi. Într-un recipient, amestecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază. Adăugăm 1-2 linguri de apă caldă, omogenizăm și lăsăm amestecul să se odihnească timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.

Cernem făina prin sită deasă și o amestecăm cu sarea într-un bol încăpător. Creăm o adâncitură la mijlocul făinii unde vom pune drojdia activată. Picurăm câte puțin din apa caldă, și din ulei și amestecăm intens. În timp ce amestecăm, încorporăm treptat în acest amestec și făina din vas. Frământăm aluatul pentru pizza mai întâi în vas, apoi îl transferăm pe masa de lucru presărată cu făină. Îl mai frământăm și pe masă până devine elastic. Punem aluatul pentru pizza înapoi în vas, îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la rece de pe o zi pe alta.

Cum preparăm sosul picant de roșii

Acest sos se prepară la rece amestecând pasta concentrată de roșii cu dulceața de ardei iuți. Se mai adaugă 1-2 căței de usturoi răzuiți și frunze de busuioc tocate mărunt. Se potrivește gustul sosului cu sare și piper. Cu acest sos se vor glazura aluaturile pentru pizza cu șuncă preparată în patru moduri. Peste acesta se adaugă ca la orice rețetă de pizza, mozzarella răzuită, din belșug.

Pentru prepararea primului tip de pizza Vlăduț a mai fososit multă șuncă afumată, feliată subțire. Este cea mai simplă pizza dintre cele patru. La al doilea tip de pizza se adaugă felii subțiri de salam picant, felii subțiri de pere, bucăți mici de gogonzola și nuci pecan. Al treilea tip de pizza, pornind de la prima pizza se mai adaugă felii de salam picant și smochine tăiate în jumătăți. Ultimul tip de pizza este unul cunoscut de toți și anume: pizza cu șuncă și ciuperci.

Sursa: Chefi la cuțite