Poveste de viață. Cum s-a transformat din bețivanul orașului în cel mai mare artist

Poveste de viață. Cum s-a transformat din bețivanul orașului în cel mai mare artist
E aproape un miracol că mai trăiește, dar minunea e de fapt alta. A început să consume constant alcool, din adolescență, ajungea în pragul comei alcoolice aproape săptămânal. Când nimeni din cei apropiați nu se mai aștepta la nimic de la el s-a întâmplat ceva extraordinar.

Bărbatul care a început să bea la 14 ani și obișnuia să consume un litru de vodcă pe noapte și să nu iasă din casă săptămâni în șir, dezvăluie cum s-a transformat din bețivanul orașului în cel mai mare artist. Un tată care obișnuia să consume un litru de vodcă sau gin pe noapte a dezvăluit cum a renunțat la băutură pentru a deveni artist – și acum își vinde lucrările  cu 15.000 de lire sterline bucata.

Paul Lock, în vârstă de 45 de ani, din Surrey, a avut prima experiența cu alcoolul la  vârsta de 14 ani, ceea ce l-a condus de ani buni la probleme cu băutura, precum și la depresie și anxietate. De la vârsta de 18 ani, Paul consuma alcool în exces, oprindu-se doar dacă rămânea fără bani. „Când beam, în mod obișnuit mă opream din băut doar când rămâneam fără bani, beam tot alcoolul pe care îl aveam sau eram atât de beat încât abia mai puteam merge”, povestește acesta.

Obișnuia să bea până la inconștiență

Băutura a început să-l afecteze pe Paul în 2000. La 28 de ani, a suferit prima cădere psihică și a renunțat la muncă, neputând ieși din casă săptămâni la rând din cauza depresiei. A încercat terapie și medicamente, dar nimic nu a funcționat – așa că a continuat să bea pentru a-și amorți sentimentele. Din păcate, a avea un loc de muncă în vânzări i-a permis să bea, deoarece Paul scotea adesea clienții în baruri pentru a încheia contracte.

Odată a fost atât de beat, încât s-a închis afară din camera de hotel, în timp ce era gol, și a trebuit să se îndrepte spre casa scării pentru a se ascunde înainte ca securitatea să-l salveze. „Într-o călătorie de afaceri, în timp ce stăteam într-un hotel, era 6 dimineața și nu stătusem mult în pat, m-am ridicat să folosesc baia, dar am trecut prin ușa greșită, s-a închis în spatele meu și mi-am dat seama că nu sunt în baie – ci pe coridorul hotelului, iar ușa camerei mele se închisese în spatele meu.

Eram blocat și complet gol. După acest episod am avut anxietate și depresie.  Nu am putut ieși din casă timp de șase săptămâni. Am avut un atac de panică în trecut, dar acest lucru a fost diferit, am pierdut complet controlul. Nu puteam face față vieții în afara casei. Eram neliniștit tot timpul, nu știam ce să fac cu mine. În adânc am știut că este o problemă, știam că mă voi sinucide”, își mai amintește bărbatul.

Căsătoria a fost primul pas spre salvare

Paul s-a căsătorit cu Emma Lock, în 2005 și împreună au avut o fiică, Jessica, în 2008. El își laudă soția pentru că i-a fost aproape și i-a oferit înțelegere necondiționată în zilele cele mai întunecate. „Soția mea este cea mai uimitoare persoană, mi-a dat toată dragostea ei necondiționată.

A fost cu adevărat singura care mi-a văzut latura mai întunecată și durerea personală. Nu mi-a plăcut niciodată să mi se spună ce să fac, așa că cred că știa că nu mă poate schimba, știa că trebuie să rezolv situația în felul meu”, povestește acesta. În 2010, ca tată, a avut un moment de claritate în timp ce se uita în ochii fiicei sale.

Și-a privit fiica în ochi și s-a trezit la realitate

Paul a spus: „Fiica mea avea doi ani, îmi amintesc că mergea dimineața în dormitorul nostru așa cum o făcea în fiecare dimineață cu un zâmbet imens pe față. Era cam 7.30 am. M-am uitat la ea și m-am gândit, unde am greșit?”

Atunci a început să se schimbe. „Momentul de revelație a fost când am știut pentru mine, pentru ea, că aș prefera să ajung să am nevoie de sprijin pentru sănătatea mentală într-un spital de boli mentale decât să continui viața cu excesele de alcool de până atunci”.

Așa că, la vârsta de 35 de ani, Paul a încetat să bea cu totul. Renunțarea la alcool a fost o provocare, simțea constant ca îi va „exploda” capul, din cauza sevrajului.

Avea, de asemenea, pofte intense de zahăr în timpul zilei. „Am simțit că îmi va exploda capul, nu puteam să dorm, era ca o tortură. Mersul la muncă a fost singurul moment în care mintea mea avea să se liniștească. Era ca o distragere a atenției. Îmi amintesc că am intrat într-un bar londonez de pe un acoperiș, în mijlocul Green Park. Era la scurt timp după ce am renunțat la băut. Trebuie să fi trecut de bar de 20 de ori înainte de a-mi face curaj să intru. Pentru că știam că intru să comand apă”.

Cum s-a transformat din bețivanul orașului în cel mai mare artist

În 2011, a găsit o modalitate mai sănătoasă pentru a-și rezolva problemele de sănătate mintală, pictând. Paul a ajuns să aibă atât de mult succes în hobby-ul său încât, în 2014, a transformat pictura într-o slujbă cu normă întreagă.

Cum s-a transformat din bețivanul orașului în cel mai mare artist

El a ajuns să își vândă arta cu până la 15.000 de lire sterline pe piesă. De asemenea, el a creat un program de ajutorare a oamenilor care se luptă cu probleme de dependență, numit „Dincolo de recuperare”.

Cum s-a transformat din bețivanul orașului în cel mai mare artist

Acum, în vârstă de 45 de ani, Paul se simte liniștit și îi place să petreacă timp cu soția și fiica sa, Jessica, care are 12 ani. „Mă simt în siguranța, simt că am găsit puterea în mine. Simt că totul este un bonus. Am trăit cât pentru mai multe vieți, nu-mi vine să cred că am doar 45 de ani. A fost o experiență cu adevărat ciudată. Habar nu am ce se va întâmpla în continuare. Nu am niciun plan măreț pentru viitor.

Cum s-a transformat din bețivanul orașului în cel mai mare artist

Îmi place să-mi văd fiica în fiecare zi. Îmi iubesc studioul și îmi iubesc viața actuală. Dar nu toate lucrurile în viață sunt roz. Desigur, tot trec prin urcușuri și coborâșuri, uneori fluctuez. Dacă nu aș fi parcurs călătoria aceasta cu experiențele ei și nu aș fi învățat despre viață, nu aș fi ajuns să pictez. Pictura este ca o metaforă a vieții, deoarece începe cu o pânză goală”, a mai spus Paul Lock pentru Daily Mail.

Sursa foto: Instagram, Daily Mail

Elon Musk lucrează cu ajutorul fiului său de 9 luni. Iată cum

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp