Povestea iubitei lui Reghecampf junior. La 21 de ani, gimnasta Asiana Peng a trăit cât alții într-o viață

Povestea iubitei lui Reghecampf junior. La 21 de ani, gimnasta Asiana Peng a trăit cât alții într-o viață
Cum e tatăl, așa și fiul. Luca Reghecampf, pune mai presus de orice fericirea și dragostea. El a plecat, împreună cu iubita sa, în Germania pentru a sărbători Crăciunul.

Luca Reghecampf și Asiana Peng formează un cuplu de mai bine de un an și, se pare, relația e cât se poate de serioasă.  Fiul cel mare al lui Reghe și-a dus iubita pentru a doua oară în casa mamei, Mariana Pfeiffer, care trăiește în Germania.

Asiana este o fostă gimnastă a României, cu peste 50 de medalii în palmares. Din casa viitoarei sale soacre, Asiana a postat pe contul său de Facebook fotografii alături de iubitul său și mama acestuia la masa de Crăciun.

Cum a fost eliminată Asiana Peng din lotul național de gimnastică

Asiana Peng  a fost obligată să abandoneze gimnastica profesionistă, acum șase ani. După ce, în 2014, a participat la Campionatele Europene de la Sofia, în 2015 gimnasta cu 50 de medalii în palmares, a fost exclusă din lot, ratând participarea la Jocurile Olimpice din 2016. Motivul excluderii sale a fost legat de un scandal imens în care au fost implicați Mariana Bitang și Octavian Bellu, antrenorii lotului național din acea perioadă.

Asiana i-a acuzat pe cei doi de abuzuri în timpul cantonamentelor și antrenamentelor. Și mama gimnastei,  Silvana Peng, a reacționat, vorbind public despre condițiile de pregătire de la Izvorani.

Ulterior, mama fetei i-a denunțat la DNA pe cei doi antrenori, dar și Federația de Gimnastică, pentru abuz în serviciu. Ca răspuns, Federația a dat-o în judecată pe Silvana Peng pentru calomnierea foștilor șefi ai Federației și a celor doi antrenori. Federația a cerut despăgubiri de 100.000 de euro, dar familia Peng a câștigat procesul, în 2019.

Asiana, luată la ochi pentru că era jumătate chinezoaică

Mama gimnastei Asiana Peng spune că a descoperit multe nereguli la Federația Română de Gimnastică, în momentul în care fiica sa se pregătea pentru Jocurile Olimpice. Ea crede că Asiana a fost discriminată, pentru că este un mix româno- chinez: „Cu toate că Asiana era aptă din toate punctele pentru Rio(n.r Jocurile Olimpice), au trimis-o în lot de junioare”, a declarat pentru zin.ro, Silvana Peng.

Părinții Asianei au sesizat, de-a lungul timpului, numeroase nereguli. Unele la antrenamente, altele privind favorizări ale unor gimnaste fără rezultate. Totul ar fi pornit de la o urare în limba chineză: „Au venit cei de la PRO TV și au filmat de Ziua României. La final, au pus-o pe Asiana să spună La mulți ani, România, în limba chineză. Aia a fost”, a susținut Silvana Peng pentru zin.ro.

Coșmarul din cantonamente

Asiana Peng a povestit pe larg ororile prin care a trecut în perioada când a făcut parte din lotul României de gimnastică. Ea a explicat cât de brutale sau preferințiale erau antrenamentele. Tânăra susține că ea și colegele sale erau înfometate și unele nu aveau acces la telefon. Au existat accidente deoarece fetele nu primeau deloc mâncare, „fiind amețite de foame”.

„Cât poţi să duci? Vorbeau urât, nu vă spun, că mă revolt iarăşi. Mă tot întrebam de ce eu, o mână de fată?, şi nu eram nici cea mai slabă din echipă, ori poate că eram, nu ştiu, dar de ce nu m-au trimis acasă? N-am găsit răspunsul la modul lor de comportament… Îmi intrase în cap ideea să fug din cantonament, nu mai puteam îndura, dar îmi reveneam şi-mi spuneam că nu puteam lăsa totul baltă, dragostea pentru gimnastică învingea întotdeauna”, a povestit Asiana pentru site-ul Ilfov sport.

Interzis la telefon pe durata antrenamentelor

„Nu i-am spus niciodată mamei să vină să mă ia, doar la ultimul concurs, când m-au trimis în Franţa, după ce m-au anunţat că am rămas pe dinafara lotului, am sunat-o pe mama şi i-am spus că nu vreau să merg, pentru că şi atunci Adela Popa îşi bătea joc de mine şi vorbea cu subînţeles că n-o să mai fiu la lot. Eram dărâmată psihic, şi fizic, dat tot m-am comportat onorabil.

De îndată ce am ajuns la Izvorani, am înţeles că nu mai sunt stăpână pe viaţa mea, că nu mai decid eu aproape în nicio problemă, că sunt a nimănui, o gimnastă fără drepturi, doar cu obligaţii: nu mai aveam părinţi, îi vedeam foarte rar şi nu aveam voie să le spun nimic, din ceea ce se întâmpla în sala de antrenament; nu mai aveam prieteni, pentru că îmi luau telefonul, îl controlau şi n-aveam nicio altă metodă de comunicare.

Nu mai aveam timpul meu, în care să fac ce vreau; iar alimentaţia lipsea, uneori, cu desăvârşire – aici am aflat că poţi să şi mori de foame, aici mi-am pierdut şi cunoştinţa, din lipsa hranei şi multe dintre noi ne-am lovit şi ne-am accidentat, pentru că eram ameţite de nemâncare”, a povestit gimnasta la acea vreme pentru Ilfov Sport.

 Viața după gimnastică

Chiar dacă nu a mai fost lăsată să facă gimnastică profesionistă, Asiana Peng nu a părăsit de tot lumea sportului. Tânăra de 21 de ani, care a absolvit Facultatea de Kinetoterapie, are acum certificat de antrenor.

Asiana are o relație cu Luca Reghecampf, fiul cel mare al antrenorului de fotbal Laurențiu Reghecampf. „Sunt doi copii puri și mă bucur de relația lor. Sunt mulțumită de Asiana, dar ce se întâmplă în gimnastica din România e strigător la cer”, ne-a spus Silvana Peng.

În vară, Luca i-a prezentat-o pe iubită mamei sale, apoi au plecat în vacanță împreună, în Republica Dominicană. Ulterior, el i-a cunoscut și pe părinții Asianei: mama e româncă, iar tatăl, chinez.

Sursa foto: Instagram