Povestea tragică de dragoste a Marinei Voica

Povestea tragică de dragoste a Marinei Voica
Marina Voica este una dintre cele mai importante și îndrăgite soliste de muzică ușoară din țara noastră.  Carismatica cântăreață s-a mutat de mai bine de 15 ani la Breaza, departe de aglomerația din București, unde trăiește din aminitiri. Povestea tragică de dragoste a Marinei Voica.

Pe 3 septembrie, marea noastră cântăreață de muzică ușoară Marina Voica împlinește respectabila vârstă de 84 de ani. S-a mutat de mai bine de 15 ani la Breaza, departe de aglomerația din București, unde trăiește din aminitiri. Din când în când, mai participă la evenimente, invitată de alți artiști. Aparițiile sale publice din ultimii ani sunt spectaculoase: artista este cochetă, aranjată, dichisită și veselă.

Marina Voica la 84 de ani

Cu voce înaltă, cu puternic accent rusesc, care în loc s-o dezavantajeze mai degrabă a evidenţiat-o, graseind muzical, Marina Voica a fost interpreta care, alături de Margareta Pâslaru ori Angela Similea (mai târziu), a dominat muzica uşoară românească a anilor 60-80. A fost extrem de îndrăgită de public, în general, şi de batalioane de bărbaţi, în special.

A dansat pe ritmuri spaniole, a cântat în ruseşte, a cântat în româneşte şi ne-a bucurat cu glasul său într-o vreme când noi, românii, nu aveam parte de prea multe bucurii.

Marina Voica, cunoscută pentru hitul nemuritor „Și afară plouă, plouă”, a rămas la fel de cochetă, ca în anii de debut, fiecare apariție a cântăreței fiind apreciată. La 84 de ani, Marin Voica demonstreză că frumusețea este atemporală și că fericirea este o stare de spirit care poate fi trăită la orice vârstă.

De peste 15 ani s-a mutat la Breaza unde se simte acasă. ”Umblu mult, nu gătesc, mă ocup de casă, sunt obligată să ies”, i-a spus Marina Voica.

Povestea tragică de dragoste a Marinei Voica

Marina Alexandrovna Nicolskaia s-a născut în Ivanovo, din URSS, așa numitul oraș al mireselor, o urbe unde majoritatea femeilor visau să nu rămână nemăritate. În familia ei se mergea la facultate, așa că fratele e medic, iar ea este absolventa unei facultăți de economie din Moscova.

Marina Voica a fost o tânără aventuroasă, jovială și foarte curajoasă. Pe când era la facultate s-a căsătorit cu un student român care studia la Moscova și de la care a moștenit numele sub care avea ulterior să fie cunoscută de întreaga țară. Relația dintre ei nu a fost una de durată, iar divorțul a intervenit rapid căci artista s-a îndrăgostit furtunos și iremediabil de medicul cardiolog, Viorel Teodorescu.

Marina Voica s-a îndrăgostit furtunos și iremediabil de medicul cardiolog, Viorel Teodorescu

Pentru el a divorțat fără a sta prea mult pe gânduri și lui i s-a dedicat timp de 17 ani. În anul 1980, cu multă speranță în suflet, protagonista unei povești de dragoste demnă de un roman, Marina Voica a părăsit țara cu cel care îi devenise soț. Germania nu le-a oferit fericire, ci a fost locul în care Viorel Teodorescu a primit diagnosticul care avea să pună capăt unei iubiri intense și vieții medicului. Un cancer agresiv i-a curmat existenţa la 41 de ani, iar moartea soțului ei a însemnat pentru Marina Voica și închiererea oricărei posibilități de a mai cunoaște o altă dragoste.