Simona Ionescu / Redactor Șef

Povești din tinerețe. Presa a dat ca sigură căsătoria regelui Charles cu o prințesă adevărată

Povești din tinerețe. Presa a dat ca sigură căsătoria regelui Charles cu o prințesă adevărată
Actualul rege al britanicilor și-a pierdut virginitatea cu fiica unui ambasador mai în vârstă ca el, iar de la aceasta a urmat un lung șir de domnișoare care au trecut prin patul regal. Pe unele chiar le-a cerut în căsătorie, și a fost refuzat, înaintea Dianei.

Prințul Charles a spus: „Eu personal simt că o vârstă bună pentru un bărbat pentru a se căsători este în jur de 30 de ani”. Iar vitorul Rege și-a asumat sarcina cu entuziasm – și un șir de prietenii și relații strânse cu prințese, moștenitoare și chiar cu o verișoară de-a doua până când, în 1981, s-a căsătorit în sfârșit cu Lady Diana. Unele relații au fost  povești trecătoare, altele relații erau mai serioase, scrie Daily Mail.

Susan George, actrița care i-a sucit mințile lui Charles

Susan George este o fostă actriță de film și televiziune care a devenit celebră când a jucat în 1971 în thrillerul Straw Dogs. Ea a fost unul dintre cei 400 de invitați care s-au alăturat la petrecerea de 30 de ani a lui Charles de la Palatul Buckingham.

Actrița Susan George s-a aflat o vreme în anturajul prințului Charles, când acesta a împlinit 30 de ani

La petrecere au fost fotografiați dansând împreună, ceea ce a dus la o scurtă poveste de dragoste cu cine la lumina lumânărilor și excursii la teatru, după cum a relatat Daily Mail la vremea respectivă. Susan este acum crescătoare profesionistă de cai.

Rosie Clifton

Rosie Clifton și Prințul Charles s-au întâlnit pentru o scurtă perioadă în anii 1970.

Regele Charles a avut multe relații episodice

Ea s-a căsătorit apoi cu fratele lordului „Spam Vestey”, Mark Vestey.

Prințesa Marie-Astrid de Luxemburg, motivul unei dezmințiri în presă

În iunie 1977, Daily Express anunța, pe prima pagină: „Prințul Charles se va căsători cu Prințesa Marie Astrid de Luxemburg”. Marie era fiica Marelui Duce de Luxemburg și a Prințesei Josephine Charlotte, fiica fostului Rege Leopold și a Reginei Astrid a Belgiei.  Mai mult, la acea vreme, tânăra era considerată una dintre singurele prințese eligibile din Europa. Reporterul de la Express a mai scris:

Conform presei, prințesa Marie Astrid de Luxemburg urma sigur să devină seoția lui Charles

„Logodna oficială va fi anunțată de la Palatul Buckingham lunea viitoare. Diferența de religie a cuplului – ea este romano-catolică – va fi depășită printr-un aranjament constituțional inedit: orice fiu al căsătoriei va fi crescut în conformitate cu Biserica Angliei, în timp ce fiicele vor fi crescute în credința catolică”. În articol se mai preciza că regina și prințul Phillip „și-au dat acordul pentru această procedură, care se bucură și de aprobarea liderilor Bisericii”. Doar că nimic din cele anticipate nu s-a mai întâmplat.

Prințul s-a văzut cu prințesa doar pentru scurt timp la învestirea sa ca Prinț de Wales în 1969 și apoi din nou pentru scurt timp în timpul facultății sale. Zvonurile acestea l-au determinat pe Charles să autorizeze o declarație de presă a Palatului, în care se spunea: „Ei nu se vor logodi nici lunea aceasta, nici lunea viitoare, nici lunea de după, nici în altă zi de luni, marți, miercuri sau joi. Ei nu se cunosc, iar oamenii care nu se cunosc nu se logodesc. Familia Regală nu se orientează către căsătorii aranjate”.

Caroline Longman era fina reginei Elisabeta

Relația lui Charles cu fina reginei Elisabeta, Caroline Longman, care fiica editorului Mark Longman și nepoata celui de-al zecelea conte de Cavan, a fost de asemenea o relație trecătoare.

Regele Charles a avut o relație și cu fina mamei sale, Caroline Longman

În anii 1970 au fost fotografiați împreună la meciuri de polo și în Aston Martin-ul lui.  Mama lui Caroline, Lady Elizabeth Longman, era prietenă apropiată a reginei și fusese una dintre domnișoarele de onoare ale acesteia în 1947.

Sursa foto: Instagram, Pinterest

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre