Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură cu scorţişoară şi dovleac copt. Rețetă de sezon

Prăjitură cu scorţişoară şi dovleac copt. Rețetă de sezon
O rețetă perfectă de sezon. Aromele toamnei se regăsesc în această prăjitură cu dovleac copt şi scorţişoară.

Dovleacul este vedeta acestei perioade, mai ales că mulți români petrec de Halloween. Se face repede și ușor.

Prăjitură cu scorţişoară şi dovleac copt

Acestă prăjitură aromată se poate face într-o tavă rotundă, de blat de tort, ori într-una pentru chec și chiar în tava de cuptor.

Ingrediente

  • 225 g unt
  • 170 g miere
  • 175 g zahăr brun
  • 3 ouă
  • 60 ml lapte
  • 300 g piure de dovleac copt
  • 360 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguriţe pudră de ghimbir
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • cuişoare, după gust.

Pentru glazură

  • 5 linguri lapte
  • 180 g zahăr pudră
  • 1 lingură cacao
  • esenţă de rom, după gust

Mod de preparare

  • Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt.
  • Mixezi untul cu zahărul şi mierea până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugi ouăle, laptele şi piureul de dovleac.
  • Încorporezi făina, praful de copt, ghimbirul, scorţişoara şi cuişoare, după gust.
  • Torni compoziţia în tavă şi o ţii la cuptor 40-45 de minute.
  • Pentru glazură, mixezi laptele cu zahărul, cacaua şi esenţă de rom. Torni glazura peste prăjitură când prăjitura este încă fierbinte.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre