Premieră la Teatrul Național din Timișoara: Nora. O casă cu păpuși

Premieră la Teatrul Național din Timișoara: Nora. O casă cu păpuși
Joi, 3 martie, de la ora 19, în Sala Mare, Teatrul Național din Timișoara readuce pe scenă un personaj celebru: Nora,  în NORA. O CASĂ CU PĂPUȘI. PARTEA A DOUA de Lucas Hnath, în regia lui Radu Iacoban.

Nora se reîntâlnește cu soțul pe care l-a părăsit acum 15 ani, sfidând toate normele vremii și luându-și viața în propriile mâini pentru a regla problema juridică. Deși este construit pe arhitectura socială a epocii, spectacolul Naționalului timișorean este de o modernitate frapantă. Prin adevărate negocieri care au ca miză destinul fiecăruia dintre personaje, povestea Norei și a abandonatei sale familii parcurge cu multă inteligență, cu multă forță și cu umor întregul traseu al percepțiilor societății cu privire la femei, bărbați, relații maritale, libertate, educație.

În rolul titular, publicul o va vedea pe Claudia Ieremia, actriță renumită a Naționalului timișorean, căreia îi dau replica Ion Rizea, câștigător al Premiului UNITER în 2021. Acestora li se alătură actorii Teatrului Național Mirela Puia și Andrei Chifu, precum și masteranzi ai Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest, respectiv Oana Iovița, Sabine Oschanitzky, Iulia-Victoria Ioana, Ioana Balint, Bogdan Blistyar și Raoul Horn.

Echipa de creație este completată de scenografii Tudor Prodan (decoruri) și Corina Grămoșteanu (costume), precum și de Flavia Giurgiu, care semnează coregrafia spectacolului.

Al doilea spectacol semnat de Iacoban la TNTm

Nora. O casă cu păpuși. Partea a doua este al doilea spectacol ralizat de regizorul Radu Iacoban pe scena Teatrului Național din Timișoara. Anul trecut, iubitorii de teatru au făcut cunoștință cu el prin intermediul spectacolului Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese, pentru care actorul Ion Rizea a fost recompensat cu Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar ( Bunica).

Biletele pot fi achiziționate on-line, accesând link-ul: https://ro.tntimisoara.com/programul-lunii/nora-o-casa-cu-papusi-partea-a-doua-3/ sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești” (str. Mărășești nr. 2, între orele 11 – 19). Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcție de normele de distanțare în vigoare. #noraocasacupapusiparteaadoua #nora #tntm

O nouă premieră la TNTm

În luna martie, Teatrul Național din Timișoara va prezenta și un alt spectacol în premiră. Este vorba de Copiii nopții de Andrei Radu, în regia lui Alexandru Weinberger-Bara.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm