Preparați și voi curcan umplut ca pe masa Reginei Angliei. Vă dăm rețeta

Preparați și voi curcan umplut ca pe masa Reginei Angliei. Vă dăm rețeta
V-ați întrebat și voi ce mănâncă Regina Angliei la masa de Crăciun? Evident, Elisabeta a II-a va petrece sărbătorile de iarnă alături de familia sa, în Palatul Sandringham.

Ca în fiecare an, de Crăciun, Regina va participa, la slujba de Crăciun, înainte de prânz. După-amiază, ea își invită familia la masa festivă. Asta nu înseamnă ea însăși gătește. Casa regală are propriul bucătar, și o armată de ajutoare. Bucătarul Casei Regale britanice a  dezvăluit care este meniul preferat de sărbători.

De ani de zile, Regina Elisabeta a II-a are aceeași rutină pentru sărbătorile de iarnă. După ce merge la slujba de Crăciun, după-amiază o petrece în sânul familiei, la masa festivă. Meniul nu e deloc sofisticat. Din contra, bucătarul, care prepară aceleași feluri de ani de zile, spune că alegerile Reginei Elisabeta II pentru masa de Crăciun sunt de-a dreptul plictisitoare.

Regina Angliei mănâncă mereu același lucru la masa de Crăciun

Bucătarul Casei Regale a dezvăluit ce se află, de obicei, pe masa festivă. Nelipsită e salata de creveți și homar cu garnitură de legume. Vedeta mesei e curcanul umplut cu castane sau salvie și ceapă.

„Familia se va aduna, probabil, la masă după slujba de la biserică. Din meniu nu vor lipsi: salata de creveți și homarul alături de diverse garnituri din legume cum ar fi: păstârnac, morcovi sau varză de Bruxelles.’, a declarat bucătarul, potrivit Daily Star.

În ceea ce privește curcanul umplut, în fiecare an acesta este pregătit cu grijă. În urmă cu un an, a gătit trei curcani: unul pentru Regină și familia sa, unul pentru copii și altul pentru angajații Casei Regale.

„De fapt, sunt plictisitori când vine vorba de festivități. Nu fac șuncă sau altceva, doar curcani tradiționali. La un Crăciun, am făcut trei curcani: unul pentru regină și familia ei, unul pentru copii și unul a fost pentru cei 100 de angajați ai Casei Regale. Așa toată lumea a avut un prânz festiv de Crăciun. Curcanii sunt umpluți cu castane sau salvie și ceapă și se servesc cu piure de cartofi, cartofi copți și sos de merișoare”, a mai adăugat bucătarul Reginei Elisabeta II.

Curcan umplut cu castane. Rețetă de Sanda Marin

Nu am găsit fix rețeta de curcan umplut a Reginei, dar vă propunem o friptură delicioasă din celebra carte de bucate a Sandei Marin, care folosește aceleași ingrediente.

Ingrediente:

un curcan de 4 kg,

¼ kg carne porc,

slănină,

1 ou,

sare,

piper,

¾ kg castane,

3 ceşti zeamă carne

Mod de preparare

Se face o tocătură de carne de porc cu puţină slănină proapătă. Se trece de 2 ori prin maşina de tocat. Se adaugă un ou, sare, un praf de piper. Se curăţă ¾ kg de castane, se fierb cu 3 ceşti de zeamă de carne vreo 20 de minute, se scurg bine, se amestecă încet cu tocătura ca să nu se sfărâme castanele. Se umple curcanul cu acest amestec, se coase, apoi se dă la cuptor și se frige. Un curcan potrivit de mare se ţine cam 2 ½ ore la cuptor.

Când este gata, curcanul fript se taie pe fund de lemn. Se desprind piciorul şi aripa de la încheietură, iar pieptul se taie felii subţiri, puţin oblice pe coşul pipetului. Se aşază frumos pe farfurie. Se scurge grăsimea din tavă, iar sosul rămas se lasă să dea câteva clocote cu o lingură de apă, se strecoară şi se serveşte în sosieră.

Sursa foto: Instagram, Taste.com