Preparați și voi flori de liliac confiate. Au o aromă amețitoare

Preparați și voi flori de liliac confiate. Au o aromă amețitoare
Pentru toți cei care se întreabă ce erau acele flori mov și delicate pe care le puteți folosi ca să ornați prăjiturile cu glazură albă, avem răspunsul: sunt flori confiate de liliac.

Identificarea unui arbore sau arbust de liliac (syringa vulgaris) este ușoară, aceștia tind să înflorească în mai și iunie (spre sfârșitul sezonului de înflorire a magnoliei, dar înainte de florile de vară) Au frunze lucioase, în formă de inimă, cu racemele (ciorchini) de flori vibrante, cu miros dulce, cu 4 petale, care vin într-o varietate de nuanțe de roz și violet.

Liliacul are o istorie îndelungată de utilizare medicinală, întreaga plantă fiind folosită în diverse preparate din întreaga lume pentru a trata o gamă largă de afecțiuni – de la erupții cutanate, arsuri solare și zgârieturi minore, până la tratarea malariei.

Cum se prepară florile de liliac confiate

Această metodă trebuie să fie cel mai simplu mod de a păstra acele parfumuri florale delicate ale florilor de primăvară. La propriu, tot ce trebuie să faceți este să adăugați flori curate, uscate și zahăr într-un borcan sterilizat (spălați-l cu apă fierbinte cu săpun sau coaceți-l în cuptor timp de 10 minute) și apoi – probabil cel mai important pas – este să agitați borcanul în fiecare zi timp de o săptămână. Altfel, florile se vor solidifica urât.

Un alt sfat bun este să vă asigurați că tăiați sau smulgeți orice bucățică de verde rămasă din tulpina florilor, orice verde va face ca zahărul să devină amar. După aproximativ o săptămână, florile sunt confiate și se vor păstra până la un an. Din păcate, acea culoare violet vibrantă se pierde cu trecerea timpului, și florile vor deveni puțin maronii, dar aceasta este o parte absolut normală a procesului și nu le răpește din gustul lor delicios.

Puteți fie să lăsați florile înăuntru pentru un adaos crocant la toppingurile de prăjituri și deserturi, fie să le strecurați, fie chiar să le amestecați cu zahărul folosit în prăjituri. Folosiți zahărul cu flori de liliac făcut în casă pentru a-l încorpora în unt la prepararea prăjiturilor, pentru a-l presăra deasupra biscuiților, a fursecurilor, ca înlocuitor al oricărui zahăr din băuturi sau pentru a orna marginile paharelor de cocktail. De asemenea, poate fi folosit chiar și ca exfoliant de casă pentru corp.

Sursa: Instagram